El PSC se suma als actes del 8 de març amb una conferència sobre el paper de la dona en la política


  • Comparteix:

La xerrada ha anat a càrrec de la professora d'Història de la UAB, Cristina Gatell

La xerrada ha anat a càrrec de la professora d'Història de la UAB, Cristina Gatell

Cal canviar les mentalitats per eliminar les barreres socials de les dones. Així s'ha expressat la professora d'història de la UAB, Cristina Gatell, en una conferència sobre les dones i la política, organitzada per la secció local del PSC. D'aquesta manera els socialistes han celebrat el dia Internacional de la Dona, un acte que ha aplegat nombroses membres i simpatitzants de la secció local.

El dia Internacional de la Dona, s'ha celebrat a la seu del partit socialista a Sant Cugat amb una conferència sobre la dona i la política, a càrrec de la professora d'història de la UAB, Cristina Gatell.

Segons Gatell, la dona comença ara a introduir-se en la política, però el seu rol a la societat encara dificulta molt aquesta participació. En aquest sentit, la historiadora ha apuntat que, per canviar aquesta situació, cal canviar la mentalitat de la societat a través de la educació.

Cristina Gatell

El terreny de l'educació és important perquè les mentalitats no canvien d'un dia per l'altre, estan molt arrelades. Mentre no hi hagi conscienciació el sostre de la dona està molt clar.


De la seva banda, el primer secretari del PSC a Sant Cugat, Ferran Villaseñor, ha remarcat que cal reflexionar sobre una situació 'inacceptable' que cal reivindicar en dies com el dia Internacional de la Dona per tal d'arribar a la igualtat.

Ferran Villaseñor

Animar a que hi hagi un dia reivindicatiu on les dones i els homes reivindiquin la igualtat. S'ha de buscar la igualtat.


Actualment la secció local del PSC ronda el 40% de dones dins el partit. Unes xifres, que segons Villaseñor, esperen anar augmentant.

A l'acte, celebrat a la seu santcugatenca dels socialistes, s'hi han aplegat un nombrós grup de membres i simpatitzants del partit que han volgut compartir aquest dia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.