El 53% dels santcugatencs tenen dos o més cotxes per llar, segons l'Observatori Sociològic


  • Comparteix:

Els ciutadans de la nostra ciutat fan més desplaçaments en cotxe que els del conjunt de la regió metropolitana

Els ciutadans de la nostra ciutat fan més desplaçaments en cotxe que els del conjunt de la regió metropolitana

El 53,2% dels santcugatencs tenen dos o més cotxes per llar, segons dades de la cinquena onada de l'Observatori Sociològic de Sant Cugat. Aquest estudi evidencia que els ciutadans del nostre municipi tenen, de mitjana, més vehicles per llar i fan més desplaçaments que els del conjunt de la regió metropolitana, i que els santcugatencs consideren més adequat moure's a peu o en bici per dins del municipi, però que el vehicle més utilitzat per desplaçar-se fora de la ciutat és el cotxe particular.

Segons l'Observatori Sociològic de Sant Cugat, només l'11,1% dels santcugatencs no té cotxe privat, una dada molt inferior a la mitjana de la regió metropolitana, que és de 21,8%. Les dades també evidencien que més de la meitat dels ciutadans -53,2%-, té dos o més cotxes per llar, i que hi ha un baix nivell d'ocupació dels vehicles, ja que en el 41,2% dels casos només hi viatgen dues persones.

Pel que fa al mitjà de transport, els santcugatencs consideren que per moure's per dins del municipi, el més adequat és anar a peu o en bicicleta. Tot i això, les dades demostren que, per dins de la ciutat, majoritàriament s'opta per anar caminant (67,2%), però que en segon lloc predomina l'ús del vehicle privat (39%). Pels desplaçaments fora del municipi, la principal alternativa és el cotxe, que usen el 72,8% dels ciutadans, seguit dels FGC (54,4%). Per a Enric Renau, director de DEP; empresa responsable de l'estudi, comencen a detectar-se actituds a favor dels mitjans públics i sostenibles, però encara es prioritza l'ús del cotxe.

Enric Renau

Sembla que ha començat a penetrar amb una certa força una actitud favorable a mitjans de transport públics i sostenibles però que els comportaments reals encara prioritzen el cotxe.


De la seva banda, la regidora de Serveis Generals, Marta Subirà, ha explicat que amb el nou model multicèntric de ciutat que s'està prioritzant, els ciutadans ho tindran més senzill per desplaçar-se a peu o en bicicleta, tal i com reivindiquen. I és que, segons Subirà, l'objectiu és acostar els serves i equipaments als diferents barris del municipi.

Marta Subirà

El fet de fer aquesta ciutat multicèntrica i acostar els sevreis als ciutadans facilitarà més accedir anar als llocs a peu.


La cinquena onada de l'Observatori Sociològic també recull algunes mesures proposades pels ciutadans per millorar la mobilitat, entre les que destaquen la millora de les infraestructures viàries, augmentar i millorar el transport públic i incrementar les places d'aparcament.

Recordem que aquestes dades s'han elaborat a partir de 800 enquestes telefòniques a ciutadans de 17 o més anys, i que s'han completat amb 3 grups de discussió formats per gent de tots els districtes i franges d'edat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.