L'Induráin, el colom missatger més ràpid d'Espanya, és de Sant Cugat

L'ocell, que ha guanyat dues competicions seguides, ha nascut al colomer santcugatenc de Tomàs Nicolás


  • Comparteix:

Un colom missatger nascut a Sant Cugat s'ha convertit en tota una estrella després d'haver guanyat dues competicions consecutives: una de velocitat i una altra de mig fons. Es tracta de l'Induráin, del santcugatenc Tomàs Nicolás, que aquest 29 de maig farà un any del seu naixement. Al seu colomer de Sant Cugat, Nicolás té prop de 60 coloms, 35 dels quals participen en competicions estatals. Tot i que molts dels seus coloms van quedar en molt bona posició en les últimes competicions, l'Induráin ha destacat per haver quedat en primera posició dos caps de setmana seguits, convertint-se així en una de les aus més veloces i hàbils.

L'Induráin es va proclamar campió en la categoria de velocitat en el torneig del 30 d'abril, en què va recórrer 286 quilòmetres des de Lanaja, Osca, fins al seu colomer a Sant Cugat, en menys de tres hores i mitja. La segona competició va ser el 8 de maig i el colom santcugatenc va quedar en primera posició en la categoria de mig fons, recorrent 300 quilòmetres entre Calatorao, Saragossa, i Sant Cugat. Aquesta doble victòria "no és normal" en un colomí de menys d'un any, assegura Nicolás. Un colom de dos o tres anys "comença a ser un expert" i vagin més de pressa perquè "ja se saben la seva feina", però els colomins estan començant a conèixer "els núvols de la geografia".

En Tomàs Nicolás és columbòfil des dels 8 anys, ha crescut rodejat de coloms, i ara té el seu propi colomar a la ciutat i participa en els tornejos que s'organitzen arreu de l'Estat espanyol. Un dels moments més especials pel santcugatenc és veure arribar els seus coloms al colomer. Primer de tot, intenta "descobrir" de quin colom es tracta i, després, gaudeix de la seva baixada.

Sant Cugat és una ciutat amb tradició columbòfila, tot i que aquesta s'ha anat perdent amb els anys. Nicolás explica que al municipi hi ha unes 15 persones que comparteixen aquesta afició, que tenen el seu colomar i que estan associats a diversos clubs columbòfils.




Tomàs Nicolás

No és normal i, menys, un colomí. No oblidem que el 29 de maig farà l'any. Quan un colom té dos o tres anys ja comença a ser expert i és normal que baixi de pressa perquè ja se saben la seva feina, però aquests colomins acaben de començar a conèixer els núvols de la geografia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.