El municipis de l'entorn de Sant Cugat es preparen per combatre l'arribada del 'mosquit tigre'


  • Comparteix:

Cerdanyola ha començat a aplicar mesures per paliar els efectes de l'insecte

Cerdanyola ha començat a aplicar mesures per paliar els efectes de l'insecte

Tècnics de l'Ajuntament i de la conselleria de Medi Ambient s'han tornat a reunir per decidir les actuacions necessàries per combatre el 'mosquit tigre'. De la seva banda, els municipis de l'entorn de Sant Cugat, com ara Cerdanyola, s'han començat a preparar per la més que probable arribada de l'insecte aquest estiu a les poblacions que limiten amb la nostra ciutat.

Tècnics de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Cugat s'han reunit amb el departament de Medi Ambient del govern català per avançar en les mesures a aplicar per combatre el 'mosquit tigre'. Mentrestant, els municipis del nostre entorn, com ara Cerdanyola, s'han començar a preparar per prevenir les conseqüències d'aquest insecte, donada la seva més que probable propagació als municipis que limiten amb la nostra ciutat.

La regidora d'Ecologia Urbana de l'Ajuntament de Cerdanyola, Rosa Guallar, dóna per fet que els veïns d'aquest municipi hauran d'aprendre a conviure amb aquest mosquit. L'escoltem.

Rosa Guallar

Podem contribuir a no tenir el mosquit a prop de casa, per poder sortir a l'aire lliure sense ser acribillats. Però és una evidència que haurem d'aprendre a conviure amb el mosquit.


L'Ajuntament de Cerdanyola ja ha començat a aplicar algunes mesures per lluitar contra el 'mosquit tigre', aprofitant l'estudi fet a Sant Cugat. De moment, s'ha recomanat la retirada de neumàtics dels patis de les escoles i s'ha iniciat una campanya informativa per evitar les aigües estancades en cases particulars o espais públics. Ho explica Rosa Guallar.

Rosa Guallar

Els hem fet saber com es preveu l'existència de larves a les escoles. Recomanem la retirada dels neumàtics dels patis. S'han d'anar fent petits passos.


Diversos municipis del Vallès Occidental estan coordinant aquests dies un protocol d'actuació per evitar que el malson viscut a Sant Cugat l'estiu passat es reprodueixi en d'altres ciutats de l'entorn.

D'altra banda, l'Àrea de Salut Pública de la Diputació de Barcelona ha organitzat una jornada tècnica titulada 'Plagues emergents, nous reptes vers la salut ambiental: el mosquit tigre', que se celebrarà aquest dilluns al Recinte Mundet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.