Èxit del segon seminari d'hivern de la Unipau sobre les relacions entre l'economia i la pau


  • Comparteix:

El pensament de Hobson, Keynes i Rosa Luxemburg han centrat els debats

El pensament de Hobson, Keynes i Rosa Luxemburg han centrat els debats

Els responsables de la Universitat Internacional de la Pau (UIP) han fet una valoració positiva del seminari d'hivern celebrat aquest cap de setmana al voltant del tema 'Economia i Pau'. A través de diverses ponències, els participants han discutit sobre els models econòmics que es van formular durant la construcció de l'Europa actual a partir dels pensaments de Hobson, Keynes i Rosa Luxemburg.

Sota el títol genèric d'Economia i Pau, els participants en el segon seminari d'hivern de la UIP han repassat el pensament de tres autors que van reflexionar des de diferents punts de vista sobre els models econòmics establerts a Europa i van proposar alternatives per aconseguir la pau i la justícia social.

El seminari ha abordat, en primer lloc, el pensament de Hobson i les seves tesis sobre l'imperialisme. També s'ha discutit sobre els pensadors 'radicals d'esquerres' en el context de la primera Guerra Mundial, amb el cas de Rosa Luxemburg i les seves visions sobre el paper i interessos amagats de les nacions capitalistes en les guerres imperialistes. Finalment, els participants han debatut el pensament de Keynes, com un dels primers crítics del sistema capitalista 'des de dins'.

El coordinador del seminari, José Maria Perceval, ha fet una valoració positiva de l'activitat, que enguany ha aplegat més participants que en la primera edició.

José Maria Perceval

Hi ha hagut una mica més de gent que l'any passat. El seminari d'hivern és més intern, més reflexiu, en comparació amb la universitat d'estiu, que és més oberta.


El seminari ha servit, també, per presentar la publicació de les ponències del seminari de l'any passat a través de diferents canals, entre ells Internet. Perceval ha explicat que la voluntat és que en les properes edicions es continuïn publicant els documents dels seminaris de la UIP per tal d'augmentar el seu abast.

José Maria Perceval

Per primera vegada hem publicat les ponències del seminari d'hivern de l'any passat. Les hem penjat a Internet i les posarem a l'abast de diferents fòrums universitaris.


El seminari ha acabat amb una desfilada d'armes simbòlica, organitzada per les ONGs Intermon-Oxfam i Amnistia Internacional, dins la campanya 'Armes sota control'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.