Arriben els millors dies per veure les Llàgrimes de Sant Llorenç

Els llocs foscos i poc afectats per la contaminació lumínica són ideals per observar els Perseids


  • Comparteix:

Els millors dies per veure els Perseids són l'11, el 12 i el 13 d'agost / Foto: Pexels

Els millors dies per veure els Perseids són l'11, el 12 i el 13 d'agost / Foto: Pexels

Els Perseids, coneguts popularment com a Llàgrimes de Sant Llorenç, és un dels fenòmens astronòmics més bonics de l'estiu. Aquests meteors es poden albirar des del 17 de juliol fins al 24 d'agost, però són els dies 11, 12, i 13 d'agost quan la seva activitat s'incrementa. L'ideal per poder-los veure és buscar un lloc ben fosc i poc afectat per la contaminació lumínica. Per captar-los amb la vista, cal que l'ull s'hagi acostumat a la foscor i perquè això passi s'ha d'esperar uns vint minuts.

Les Llàgrimes de Sant Llorenç són en realitat fragments de roca, pols i gas que deixa el cometa Swift-Tuttle al seu pas prop de l'òrbita de la Terra. Les partícules col·lideixen amb l'òrbita del nostre planeta a una velocitat de 60 quilòmetres per segon. La conseqüència de l'impacte genera un efecte de llum que és el que podem veure des de la Terra.

Reben el nom de Perseids perquè des de la comunitat científica es creu que els meteors arriben des de la constel·lació de Perseus. El nom popular, en canvi, està estretament vinculat al calendari. I és que el 10 d'agost és el dia de Sant Llorenç i la llegenda assegura que quan el sant era martiritzat al foc, el cel es va omplir de llàgrimes com les que va deixar anar ell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.