Multitudinari adéu a Francesc Orús, que va ser president de l'EMD entre el 1983 i 1987


  • Comparteix:

La capella de l'Hospital General de Catalunya s'ha quedat petita per acollir totes les persones que han volgut dir el darrer adéu al que va ser president de l'EMD de Valldoreix, Francesc Orús, que va morir aquest dimarts als 64 anys. Amics, familiars i molts valldoreixencs han recordat l'estimació i la implicació d'Orús amb el seu poble, una estimació que es va posar de manifest amb la seva feina al capdavant de l'EMD entre els anys 1983 i 1987.

Francesc Orús, nascut l'any 1940 a Barcelona, va ser president de l'EMD de Valldoreix, aleshores entitat local menor, entre els anys 1983 i 1987, i es va convertir així en el segon president de la zona des de la reinstauració de la democràcia. Orús va ser escollit en representació de l'Agrupació d'Electors Independents de Valldoreix, que amb el el lema 'Valldoreix és natura, conservem-lo', es va imposar en aquells comicis a Josep Lluís Martínez, candidat a la reelecció, per un marge de 111 vots.

Durant el seu mandat, es va distingir per reivindicar el marc competencial de l'EMD; que aleshores passava per una època difícil, i va lluitar també per resoldre qüestions com diferents problemes relacionats amb l'escola bressol de Valldoreix. Així ho ha recordat la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, que ha assegurat que ha estat una pèrdua molt important ja que va ser una persona molt implicada amb el poble i molt estimada pels valldoreixencs.

Montserrat Turu

Va ser una persona molt estimada pel poble, va fer moltes coses per Valldoreix, va ser una persona tolerant, eficaç, compromesa, i és una pèrdua molt important.


En el mateix sentit s'ha expressat l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, que ha lamentat molt la pèrdua i ha volgut recordar la vessant més personal d'Orús, assegurant que va ser una persona que, tot i viure unes circumstàncies personals difícils arrel de la mort d'un fill, mai va perdre la il·lusió ni els ànims.

Lluís Recoder

Tenia una vocació clara de servei públic i que va demostrar durant 4 anys servint als seus conciutadans. Era una persona molt vital a qui la vida no havia somrigut gaire però no perdia les ganes de fer coses.


A banda de la seva tasca al capdavant de l'EMD, amics i familiars de Francesc Orús han recordat també la seva afició pel món de l'automobilisme, palesa amb una important col·lecció de cotxes, una de les més importants del país, o amb el seu càrrec com a president de la Federació Catalana d'Automobilisme.

Precisament, en els darrers mesos havia mantingut converses amb els representants de l'actual EMD per veure de quina manera Valldoreix es podia beneficiar de la seva passió pel col·leccionisme, fins al punt d'estar estudiant crear algun tipus de museu amb part de les seves col·leccions. Montserrat Turu ha explicat que el projecte estava en estudi donat el seu elevat cost econòmic, però ha expressat la voluntat, si la família d'Orús també hi està interessada, de buscar alguna manera de conservar aquest patrimoni i poder-lo compartir amb els valldoreixencs tal i com ha afirmat, era la il·lusió d'Orús.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.