L'AMPA de L'Olivera reclama que s'aclareixin les causes dels despreniments


  • Comparteix:

Els pares i mares diuen que les obres del voltant continuen interferint en l'entrada dels alumnes a l'escola

Els pares i mares diuen que les obres del voltant continuen interferint en l'entrada dels alumnes a l'escola

L'AMPA del CEIP L'Olivera ha exigit formalment al departament d'Educació l'elaboració d'un informe pericial per aclarir les causes dels despreniments de diverses plaques del fals sostre del centre i depurar possibles responsabilitats. Els pares i mares han explicat que l'empresa constructora, Teyco, insisteix en què les obres dels voltants de l'escola poden haver influït en els despreniments, mentre que l'Ajuntament descarta aquesta possibilitat. A més, l'AMPA torna a reclamar que hi hagi transport escolar per arribar al centre i que les obres de l'entorn no interfereixin amb les entrades i sortides dels alumnes.

L'AMPA del CEIP L'Olivera ha explicat que les obres de substitució del fals sostre de l'escola avancen de forma ràpida, i amb la supervisió de tècnics de la Generalitat i també d'un arquitecte independent contractat per la mateixa associació. Malgrat això, des de l'AMPA han reclamat formalment que un pèrit aclareixi les causes dels despreniments i que es depurin les possibles responsabilitats, ja que, segons diuen, encara no se sap el motiu exacte dels incidents. El president de l'AMPA, Jordi Reverter, assegura que fins ara hi ha versions contradictòries i per això demana que s'investiguin a fons les causes per garantir que els despreniments no es tornin a produir. L'escoltem.

Jordi Reverter

El que no pot ser és que a una escola nova li caiguin les plaques del sostre. Ara Teyco diu que les obres del voltant són la causa, però l'Ajuntament diu que no. Nosaltres volem saber què ha passat i que no es repeteixi.


A més, els pares i mares de L'Olivera denuncien que les màquines de les obres del voltant han continuat treballant en horari d'entrada i sortida al centre, en contra del compromís que havia assolit l'Ajuntament amb la Junta de Compensació responsable de les obres. En aquest sentit, la tinent d'alcalde d'Educació, Àngels Solé, ha assegurat que tornaran a insistir als responsables dels treballs perquè compleixin el compromís i s'eviti així que les obres interfereixin en el dia a dia de l'escola.

D'altra banda, l'AMPA ha reiterat la demanda de transport escolar que permeti arribar fins a l'escola, ja que, segons diuen, està força lluny del centre de la ciutat i els alumnes provenen de punts molt dispersos del municipi i fins ara només poden arribar-hi amb cotxe o fent servir l'autobús urbà ordinari. En aquest sentit, l'Ajuntament i el departament d'Educació es reuniran després de Setmana Santa per tractar d'oferir una solució global que replantegi el sistema de transport escolar, no només a L'Olivera sinó a totes les escoles del municipi. Així ho ha explicat la tinent d'alcalde d'Educació, Àngels Solé.

Àngels Solé

Els pares de L'Olivera reclamen transport escolar. Però des de l'Ajuntament i la Generalitat volem saber com volem que sigui globalment aquest transport, no només per L'Olivera, sinó també per les altres escoles.


De la seva banda, el director territorial d'Educació, Eduard Galceran, no ha fet declaracions sobre aquestes qüestions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.