Campuzano demana una pujada de les pensions de viduïtat mínimes per paliar la difícil situació d'aquest col·lectiu


  • Comparteix:

Una cinquantena de persones han assistit a la xerrada, emmarcada en els actes del Dia de la Dona

Una cinquantena de persones han assistit a la xerrada, emmarcada en els actes del Dia de la Dona

Garantir pensions de viduïtat mínimes de 600 euros i facilitar les atencions per a les persones grans amb dependència són les possibles solucions per millorar la situació de les dones vídues. Així s'ha expressat el diputat al Congrés Carles Campuzano en el marc de la conferència 'Una pensió de viduïtat digna, una reivindicació'. A més, el diputat ha insistit en què cal canviar el sistema de pensions perquè no s'adapta a la situació real d'aquest col·lectiu.

Actualment hi ha més d'un milió i mig de dones que cobren menys de 450 euros de pensió al mes. Davant d'aquesta situació, el diputat al Congrés Carles Campuzano considera que per paliar la difícil situació en què viuen les dones vídues cal pujar les pensions mínimes fins els 600 euros i establir els serveis especials per a les persones grans amb dependència com un dret. L'escoltem.

Carles Campuzano

La pensió de viduïtat s'ha d'orientar a garantir uns ingressos mínims de 600 euros. A més, s'han de posar en marxa polítiques vinculades a les necessitats de les persones amb dependència.


Segons Campuzano, la situació de les dones majors de 65 anys respon a un canvi en les estructures socials. Abans les dones no treballaven fora de casa i el concepte de família era diferent. Tot i que això ha canviat, i l'esperança de vida ha augmentat, segons el diputat convergent el sistema de pensions de protecció social 'està pensat per una altra època'.

En aquest mateix sentit, el president de l'entitat 'Pilar de 8', Ferran Garcia, ha volgut destacar la importància del paper de la dona en la societat.

Ferran García

No hi ha cap dona que no hagi treballat, el que passa és que no cotitzen. Això s'ha de canviar perquè les dones que treballin a casa tinguin pensions dignes.


L'acte, emmarcat dins les celebracions del Dia Internacional de la Dona, ha comptat amb la presència de la regidora d'Acció Cívica i Igualtat, Marta Subirà, que ha destacat el doble vessant, informatiu i reivindicatiu, d'aquesta iniciativa. L'escoltem.

Marta Subirà

És un acte informatiu però també reivindicatiu. Les dones han de ser protagonistes durant tot l'any.


L'acte, que ha tingut lloc a la Casa de Cultura, ha aplegat prop d'una cinquantena de persones. A més, la conferència ha comptat amb la presència d'una de les dones santcugatenques impulsores, a la nostra ciutat, d'aquesta reivindicació, Conchita Soriano, que ha rebut un petit reconeixement dels presents per la seva lluita.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.