La Plaça d'Octavià acollirà centenars de santcugatencs aquest diumenge per beneïr les palmes i palmons


  • Comparteix:

Centenars de santcugatencs es reuniran aquest migdia a la plaça d'Octavià per participar en la tradicional benedicció de palmes i palmons. Mossen Blai Blanquer beneirà els palmons que els santcugatencs conservaran fins l'any que ve.

Els santcugatencs tenen una cita avui a les 12 del migdia. Com cada any, aquest Diumenge de Rams la Plaça d''Octavià s'omplirà de gom a gom en motiu de la tradicional benedicció de palmons i esqueixos de llorer.

Mossen Blai Blanquer beneirà els palmons que els santcugatencs conservaran fins l'any vinent. Un cop acabada la missa, arribarà un dels moments més emotius de la diada, en el que els més petits participaran de la tradicional picada de palmes a terra.

Segons la tradició, els padrins de bateig regalen la tradicional mona de xocolata i el palmó als seus fillols. Una responsabilitat que, tenint en compte el grau d'elaboració de mones i palmons, no és poca cosa. L' any passat, els 3000 santcugatencs que van assistir a la benedicció del palmó van poblar la plaça de l'Octavià amb palmons de tot tipus: des de les tradicionals palmes altes fins a palmons decorats amb figures de dibuixo animats, llaços i, fins i tot, banderes del Barça.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.