Hora Bruixa promou l'autodefensa feminista entre les santcugatenques

El col·lectiu ha organitzat un taller d'autodefensa en el marc del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones


  • Comparteix:

Imatge durant el taller d'autodefensa / Foto: Cugat Mèdia

Imatge durant el taller d'autodefensa / Foto: Cugat Mèdia

El col·lectiu feminista i revolucionari de Sant Cugat, Hora Bruixa, ha realitzat un taller d'autodefensa al Casal Torreblanca aquest dissabte al matí per commemorar el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. El terror sexual exercit sobre les dones ha estat la temàtica en què més s'han focalitzat les militants d'Hora Bruixa durant la reivindicació del 25-N. Després de la classe, impartida per tres membres, s'ha celebrat un vermut musical a càrrec de Rude Girl.

"L'entenem com l'estratègia que té el patriarcat de mantenir-nos sota control i privar-nos d'avançar en llibertats", aclareix Júlia Somoza, part del col·lectiu. Per aquesta raó s'ha fet aquest seminari, perquè "una de les eines que tenim com a dones per defensar-nos d'això és l'autodefensa, empoderar-nos", argumenta.

De fet, a la manifestació que Hora Bruixa va convocar en el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones van apel·lar a la solidaritat entre dones com la millor manera per defensar-se davant de les agressions. "Al final, els consells o les proteccions que ens venen tant de la institució com dels cossos policials són per nosaltres, en lloc de posar el focus en els agressors o en qui exerceix aquesta violència", explica, i afegeix que "com que no ens deixen de passar coses, també és important que sapiguem defensar-nos".




Júlia Somoza

Els consells o les proteccions que ens venen tant de la institució com dels cossos policials són per nosaltres, en lloc de posar el focus en els agressors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.