L'Ajuntament revisa les franges de protecció contra incendis i avança les mesures preventives


  • Comparteix:

Les mesures es començaran a aplicar el proper 15 de maig

Les mesures es començaran a aplicar el proper 15 de maig

L'àrea de Medi Ambient està revisant totes les franges de protecció contra incendis per tal de garantir la seguretat ara que comença la temporada de risc d'incendis forestals. Recordem que enguany, i davant l'escassetat de pluges, les mesures de prevenció d'incendis s'avancen un mes respecte anys anteriors i començaran el 15 de maig. Des de l'any 1968, s'han comptabilitzat un total de 100 incendis a la nostra ciutat i s'han cremat 216 hectàrees de massa forestal.

Des de l'any 1968, s'han comptabilitzat un total de 100 incendis a la nostra ciutat i s'han cremat 216 hectàrees de massa forestal. Unes xifres que posen de manifest que tot i que Sant Cugat està per sota de la mitjana de Catalunya, l'extensa superfície forestal del municipi ha d'estar especialment controlada. En concret, destaquen els greus incendis de l'any 1994, que el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha recordat com un 'punt d'inflexió' que va servir per incrementar la consciència del risc i augmentar les mesures de prevenció.

Eduard Pomar

Aquest incendi que va afectar els districtes de la Floresta i Les Planes va fer incrementar les mesures de prevenció d'incendis. Les mesures han estat efectives perquè des de llavors s'han reduït el nombre d'incendis.


Enguany, i per tal d'evitar al màxim el risc d'incendis aquest estiu, l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament, igual que la Generalitat, ha decidit avançar un mes la campanya de prevenció d'incendis al municipi. D'aquesta manera, el proper 15 de maig començaran a aplicar-se mesures preventives i de protecció, en un any especialment problemàtic a causa de la sequera, la més important que ha patit Catalunya des de l'any 1967, segons dades del govern català.

En declaracions al magazín 'Barra Lliure', Pomar, ha destacat la importància d'avançar les mesures de prevenció i incrementar la vigilància.

Eduard Pomar

Hem de mantenir els dispositius que es fan a l'estiu a altres èpoques de l'any. Les poques pluges han deixat les terres molt seques i cal incrementar la vigilància.


En els darrers mesos, des de l'àrea de Medi Ambient s'han revisat les franges de protecció contra incendis per tal de garantir la seguretat ara que comença la temporada de risc. L'objectiu d'aquestes mesures és protegir les zones forestals que tenen nuclis urbans propers, com és el cas de La Floresta i Les Planes.

Tot i les mesures preventives, ara per ara el departament de Medi Ambient de la Generalitat no ha destacat la nostra comarca com una de les que presenten un risc elevat d'incendis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.