Els joves de Sant Cugat disposen un any més del programa d'Orientació Acadèmica i Professional


  • Comparteix:

L'Espai Jove de la Casa de Cultura oferirà tota la informació entre els mesos d'abril i juny

L'Espai Jove de la Casa de Cultura oferirà tota la informació entre els mesos d'abril i juny

Ajudar els estudiants de secundària a decidir sobre el seu futur és l'objectiu del Programa d'Orientació Acadèmica i Professional que organitza un any més l'Ajuntament dins el marc del Projecte Educatiu de Ciutat. Entre els mesos d'abril i juny els joves podran disposar de tota la informació necessària a l'Espai Jove de la Casa de Cultura, així com de conferències i entrevistes personalitzades. La novetat d'enguany és una xerrada dirigida als pares.

Un any més, les àrees d'Educació i Joventut de l'Ajuntament han preparat un seguit de propostes per tal d'ajudar als estudiants de 4art d'ESO, Batxillerat i cicles formatius a escollir el seu futur acadèmic i professional.

Així ho ha explicat la tinent d'alcalde d'Educació, Àngels Solé, que ha destacat la importància de tenir la màxima informació per poder prendre una decisió fonamentada i lliure.

Àngels Solé

Vole ajudar i assessorar a joves de 4art. d'ESO sobretot, a tenir una informació suficient per conèixer quines opcions tenen i que així puguin ser més lliures a l'hora d'escollir.


Amb aquesta voluntat, hi haurà conferències sobre les diferents titulacions existents i l'Espai Jove de la Casa de Cultura oferirà, entre els dies 4 i 15 d'abril, tot el material necessari sobre els estudis reglats i no reglats, connexió a internet per poder consultar altres informacions i l'assessorament d'un professional especialitzat que orientarà els joves sobre els seus dubtes.

Tampoc no hi faltarà aquest any el servei d'entrevistes personalitzades, que a partir del dia 25 d'abril permetrà als joves que ho sol·licitin disposar d'una atenció més individual que els ajudi a resoldre els seus dubtes. Segons el tinent d'alcalde de Joventut, Toni Ramon, aquest és un dels serveis que millor funciona i que té més demanda. Només l'any passat, es van atendre uns 80 estudiants.

Toni Ramon

Un dels programes que més èxit va tenir l'any passat va ser el de l'entrevista personalitzada i el repetim, perquè vam cobrir el cent per cent de les hores que van posar a disposició.


Per completar tota aquesta oferta, enguany també s'ha programat una xerrada dirigida als pares i mares i que s'emmarca dins el Programa de Formació de Pares. Sota el títol 'Què es pot fer després de l'ESO?', la conferència anirà a càrrec de Montserrat Oliveras i Isabel Arimany i tindrà lloc el dia 14 d'abril a la Casa de Cultura.

A banda, cal recordar que els propis instituts organitzen des de primers d'any xerrades d'orientació acadèmica i professional i que tant l'Espai Jove de la Casa de Cultura com els punts d'informació dels centres de secundària i dels centres cívics dels districtes disposen de manera permanent de tota la informació necessària sobre els estudis reglats i no reglats que existeixen en l'actualitat.

Recordem que per accedir a la informació de l'Espai Jove, es pot fer a través dels centres educatius, reservant hora per grups, o les tardes de dilluns a divendres de 17:30 a 20 hores. En el cas de les entrevistes personalitzades, es faran els dilluns i els dimecres entre les 16 i les 21 hores i cal reservar dia i hora trucant al Servei d'Informació Juvenil de la Casa de Cultura (93.589.13.82)



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.