El Monestir acull avui una missa en record al Papa Joan Pau II


  • Comparteix:

La parròquia de Sant Cebrià oferirà també una missa aquest dijous

La parròquia de Sant Cebrià oferirà també una missa aquest dijous

El Monestir acollirà avui una missa especial en record del Papa Joan Pau II, mort dissabte al vespre. La missa, oficiada pel rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, Mossèn Blai Blanquer, se celebrarà a les vuit del vespre i comptarà amb la presència de tots els preveres de Sant Cugat. De la seva banda, l'Ajuntament s'ha sumat aquest dilluns al dia oficial de dol decretat pel govern espanyol i ha penjat les banderes a mig pal. Totes les instàncies religioses i polítiques de la ciutat han volgut remarcar la importància del Pontífex dins l'Església catòlica.

Tots els preveres de la ciutat participaran avui, al Monestir, a la missa especial en record al Papa Joan Pau II, mort el passat dissabte. La missa, a les vuit del vespre, serà oficiada pel mossèn Blai Blanquer, qui ha qualificat el Pontífex com una persona marcada per un esperit de lluita contra les dictadures i ha destacat, a més, l'enorme importància de Joan Pau II dins l'Església catòlica.

En declaracions al magazín 'Barra Lliure' d'aquesta emissora, Blanquer ha explicat que la missa tindrà un caràcter de pregaria, allunyant-se de tota valoració del pontificat. L'escoltem.

Mossèn Blai Blanquer

La missa tindrà el caràcter de pregària i no es farà cap valoració del Pontífex. Això sí, l'acte acollirà a tots els preveres de la ciutat.


Per la seva banda, el director del Centre Borja, el pare Ignasi Salvat, ha volgut recordar el Pontífex com una persona molt activa i compromesa socialment. En aquest sentit, ha destacat també la seva lluita a favor de la llibertat i en contra dels règims totalitaris. No obstant això, el pare Salvat també ha volgut recordar el caràcter 'conservador' d'algunes de les persones que han envoltat el Pontífex i que, diu, han generat alguns conflictes en el pensament teològic de part d'Amèrica Llatina i d'Europa.

Pare Ignasi Salvat

Hi ha una part conservadora, pot ser d'algunes personalitats que envolten al Papa ja difunt, i que ha creat certs conflictes amb el pensament teològic social de part d'Amèrica Llatina i d'Europa.


L'alcalde, Lluís Recoder, també s'ha sumat al dol per la mort del Papa i ha destacat la importància de Joan Pau II, entre d'altres factors, pel seu posicionament en contra dels règims repressors. Recoder ha remarcat que el Pontífex representa un referent dins l'Església catòlica.

Lluís Recoder

Joan Pau II queda com a referent dins l'esglèsia catòlica. A més hem de recordar la seva lluita contra el comunisme i la defensa de la llibertat.


L'Ajuntament s'ha sumat aquest dilluns al dia oficial de dol decretat pel govern espanyol i ha penjat les banderes a mig pal. Aquest dijous, a més, la parròquia de Sant Cebrià de Valldoreix acollirà també una missa-funeral a les vuit del vespre en record del Papa Joan Pau II.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.