Les autocaravanes de lloguer, una opció creixent a Sant Cugat arran de la pandèmia

Aquesta alternativa s'ha popularitzat per la llibertat que ofereix


  • Comparteix:

Pàrquing de l'empresa santcugatenca de 'AutocaravanaDeAlquiler' / Foto: cedida

Pàrquing de l'empresa santcugatenca de 'AutocaravanaDeAlquiler' / Foto: cedida

Arran de la pandèmia, els negocis d'autocaravanes ha anat a l'alça i noten que cada any va a més. Amb l'arribada de la Setmana Santa molts usuaris escullen aquesta alternativa als hotels i altres establiments per viatjar. Els destins i els motius per llogar aquests vehicles són molt diversos, cadascú té el seu motiu. L'encarregat del negoci 'AutocaravanaDeAlquiler' a Sant Cugat, Carles Mosquera, creu que el motiu pel qual ha triomfat tant aquesta alternativa és per la llibertat que dona i totes les possibilitats que ofereix.

Mosquera va obrir el negoci al 2016, i des que van acabar les restriccions de la pandèmia ha notat un interès creixent en les autocaravanes i opina que és perquè dona molta flexibilitat, poder anar amb la família, amb grups grans, amb animals de companyía, quan hi ha molts centres que no ho permeten o no tenen aquestes capacitats. També valora que no s'està tan lligat a l'horari dels establiments i permet tenir més mobilitat per l'entorn. "Aquesta sensació de llibertat ha fet que molta gent ho provi un cop, s'enganxi i torni a repetir" ha afegit l'encarregat de 'AutocaravanaDeAlquiler'.

Aquesta tendència ha arribat també a Sant Cugat, on veuen com a l'apropar-se vacances o ponts comencen a rebre molts encàrrecs de gent del municipi. Els destins i els motius pels quals s'escull l'autocaravana són molt diversos. Des de per anar al mar, la muntanya o a altres països de vacances, com també per esdeveniments com festivals de música o anar a veure la Fórmula 1, cada encàrrec té els seus motius.

Aquesta tendència a l'alça i la diversitat dels motius han fet que les autocaravanes s'hagin hagut de modernitzar. "Les autocaravanes d'avui en dia no són com les d'abans que ens venen a totes al cap, ara venen amb totes les comoditats. Algunes tenen aire condicionat, wifi, dutxes... Com si portessis una casa a sobre", explica Mosquera. Però totes aquestes modernitzacions també té conseqüències a la fabricació d'autocaravanes, que en els últims anys s'ha vist afectada per la crisi de matèries primeres en xips que hi ha hagut al sector tecnològic.

Aquesta crisi, a més d'una forta demanda, ha complicat la compra d'autocaravanes i ha encarit el preu del producte. El que s'ha reflectit també en els preus dels lloguers, però no tira enrere a cada cop més usuaris que prefereixen aquesta alternativa de viatge.




Carles Mosquera

Doncs és un negoci que el Covid va descobrir a molta gent. A partir de que es va anar solucionant el Covid, l'augment ha estat considerable i s'ha quedat. No ha sigut com altres formes de viatjar que ha tingut moments més forts i més fluixos, sinó que aquí la gent ho ha descobert per aquest motiu i ho ha adaptat a la seva forma de viatjar.

Carles Mosquera

És molt ampli perquè tenim des de caps de setmana que la gent vol descansar i anar a la platja o la muntanya i fer una petita excursió. Per exemple, setmana santa que hi ha gent que se'n va a Suïssa, sud de França, Itàlia. I també per esdeveniments, arriba la Formula 1 i la gent vol anar a passar tres dies allà. És un tipus de turisme que s'ha adaptat molt bé a les ganes de la gent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.