Els Mossos eleven fins a 89 les propostes de sanció per la protesta contra el desnonament del carrer Indústria

La petició de multes afecta 46 persones, entre elles la tinenta d'alcaldia Lourdes Llorente


Temes relacionats

Els Mossos reclamen una sanció per a la tinenta d'alcaldia Llorente per participar en un intent d'aturar un desnonament (24/mar/23)

Desnonada una família del carrer de la Indústria amb tensió entre els Mossos i el Sindicat de Llogateres (21/jun/22)


  • Comparteix:

Imatge del Llorente durant el desnonament i l'operatiu policial / Foto: Cugat Mèdia

Imatge del Llorente durant el desnonament i l'operatiu policial / Foto: Cugat Mèdia

Els Mossos d'Esquadra han tramitat 89 propostes de sanció per a 46 persones identificades durant la concentració convocada per aturar el desnonament al carrer de la Indústria el juny passat. Totes són per incompliment de la llei de Seguretat Ciutadana ('llei mordassa') i se sumen a la denúncia penal contra una de les activistes, Berta Vidal, a qui se li demana una pena de presó de nou mesos per menysteniment de l'autoritat i intentar impedir l'entrada dels agents a l'immoble. Entre les persones identificades aquell dia, hi ha la tinenta d'alcaldia Lourdes Llorente, qui ja ha rebut la proposta de sanció amb una multa de 601 euros per una infracció administrativa greu per desobediència.

Segons han confirmat a Cugat Mèdia els Mossos d'Esquadra, de les 89 propostes de sanció, 44 són per desobediència, 41 per obstrucció a la justícia, dues per no comunicar a l'autoritat competent la convocatòria de la protesta i dues més per falta de respecte.

Fins ara, els moviments presents en el desnonament només tenien constància de la petició per a Llorente i de la denúncia penal contra Berta Vidal, que ja han posat la seva situació en mans de l'organització Alerta Solidària.

Les propostes de sanció dels Mossos ara han de ser validades per la conselleria d'Interior.

El llançament

El desnonament va tenir lloc el 21 de juny de 2022 i es va executar per requeriment judicial amb un ampli operatiu dels Mossos d'Esquadra, que van tallar l'accés a l'habitatge i hi van entrar a la força. La propietat reclamava l'immoble per impagament del lloguer (asseguraven que el deute era de 25.000 euros), mentre que la família afectada sol·licitava un acord per pagar el deute contret i per a un lloguer social, ja que tenien un informe de vulnerabilitat i no comptaven amb alternativa habitacional. La societat propietària assegurava no hi estaven obligats perquè legalment no eren considerats 'grans tenidors' en el moment de demanar el llançament el 2019.

Era el segon cop que s'intentava el llançament i, en aquesta ocasió, sí que es va completar. Per intentar aturar-ho, el Sindicat de Llogateres va mobilitzar més d'una trentena de persones, entre les quals hi havia la regidora Lourdes Llorente, que va ser una de les persones retirades per la força i identificades.

MIRA AQUÍ EL VÍDEO LA NOTÍCIA SOBRE EL DESNONAMENT



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.