Gran trobada de més de 200 cantants de gregorià en el quinzè aniversari del cor de Sant Cugat


  • Comparteix:

Més de 200 cantaires de gregorià es reuniran dissabte al Monestir per cantar plegats en motiu d'una trobada d'entitats de cant gregorià de tot Catalunya. L'acte està organitzat per el cor dels Antics Escolans de Sant Cugat, que enguany celebra el quinzè aniversari de la seva fundació.

La Parròquia de Sant Pere d'Octavià serà demà l'escenari d'una trobada i un concert de deu entitats de Cant Gregorià d'arreu de Catalunya, que servirà també per homenatjar els 15 anys de la fundació del cor de Sant Cugat. Es tracta d'una trobada que en principi estava prevista fer a Montserrat, però que gràcies a la pressió feta pels representants santcugatencs en una reunió a la catedral de Santa Anna de Barcelona, s'ha aconseguit fer a la nostra ciutat. Ho explica el coordinador del cor de Sant Cugat, Josep Puig.

Josep Puig

És el quinzé aniversari del cor de Sant Cugat i per motiu de tot això vam pressionar per portar la trobada a la ciutat i ens ho van acceptar


Els actes començaran a les 4 de la tarda, amb la trobada de tots els cors a la Casa Abacial, on prendran el primer contacte entre elles, intercanviaran informació sobre les cançons que porten preparades i faran un assaig general. Cap a les 6 de la tarda serà quan es farà la trobada pròpiament dita, en honor de la Verge Maria, i on els més de 200 cantaires ocuparan els primers bancs de l'església del Monestir per oferir el concert a tothom que s'hi acosti.

La cantada anirà seguida d'una missa, i serà llavors quan els cantaires es traslladaran al Claustre per fer un pica-pica amb les autoritats de Sant Cugat i fer una visita al Museu de Sant Cugat per cloure la jornada.

Les diferents corals que vindran a Sant Cugat són els Antics Escolans de Montserrat de Barcelona, la Capella de la Tossa d'Igualada, la Capella Gregoriana Els Dolors de Vic, el Cor del Taller d'Estudis Medievals de Barcelona, la Schola Cantorum de la Catedral de Tarragona, la Schola Cantorum de Santa Maria de Badalona, la Schola Cantorum de Terrassa, la Schola de Cant Gregorià de Montblanc, la Schola Gregoriana de Vilafranca i també els Antics Escolans de Sant Cugat de Vallès.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.