El càncer de pulmó i la lluita contra el tabaquisme centren la 23a. Diada Pneumològica, que se celebra a Sant Cugat


  • Comparteix:

El càncer de pulmó i la lluita contra el tabaquisme centren la jornada

El càncer de pulmó i la lluita contra el tabaquisme centren la jornada

400 professionals del sector sanitari assisteixen aquest cap de setmana a la 23ena Diada Pneumològica, que enguany se celebra a Sant Cugat. L'alcalde, Lluís Recoder, ha destacat, durant la inauguració, la feina que fa la nostra ciutat en l'àmbit de la salut, i sobretot per evitar malalties pneumològiques. En aquest sentit, Recoder ha remarcat el paper de l'administració per fer arribar a la població la informació necessària perquè les persones adquireixin uns bons hàbits de vida.

Un centenar de pneumòlegs han assistit aquest matí, al Teatre Auditori, a l'acte inaugural de la 23ena edició de les diades pneumològiques. A les jornades, que se celebren avui i demà, està previst que hi participin uns 400 professionals del sector.

L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, acompanyat del regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, ha inaugurat les jornades mèdiques i ha aprofitat per explicar que l'administració té una gran responsabilitat a l'hora d'informar a la població sobre aquest tipus de malalties. En aquest sentit, l'alcalde ha recordat que l'Ajuntament de Sant Cugat va ser el primer consistori de Catalunya que va prohibir fumar a les dependències municipals, dins la campanya 'Ajuntament sense fum'.

Recoder ha destacat, a més, l'interès que la ciutadania té per les malaties respiratòries, i ha posat com a exemple la Marató de TV3 de l'any 2003, quan es van recaptar més de 4 milions d'euros per al desenvolupament de projectes d'investigació sobre aquest tipus de patologies.

Lluís Recoder

Hi ha una responsabilitat per part de l'administració per fer arribar a la població un missatge clar perquè segueixin amb uns bon hàbits de vida i salut.


Durant els dos dies es realitzaran diferents xerrades i ponències, a càrrec d'especialistes del sector, amb l'objectiu de donar a conèixer diferents punts de vista, així com conscienciar la gent de la importància d'aquest tipus de malalties, i del problema del tabaquisme, principal causa d'aquestes patologies.

El president de la Societat Catalana de Pneumologia, Rafel Vidal, considera que és essencial la lluita contra el tabac, sobretot entre la gent jove, que són els que estan començant a fumar ara. Vidal ha explicat que el tabac provoca moltes de les malalties respiratòries i creu que és molt important que les administracions treballin més perquè els CAPs de les ciutats puguin tenir dispensaris anti-tabac.

Rafel Vidal

El tabac provoca moltes de les malalties respiratòries, és molt important treballar de forma preventiva així com ajudar a la gent a deixar de fumar. Demanem a les administracions que treballin perquè els centres d'assistència primària també tingui dispensaris antittabc, perquè s'hauria d'extendre més.


Amb motiu d'aquesta 23ena edició del congrés anual dels pneumòlegs catalans, la Fundació Respira instal·larà durant tot el dia de dissabte una carpa-cigarret a la plaça d'Octavià, on es podrà veure una exposició itinerant que informa a la població dels perjudicis del fum del tabac en l'aparell respiratori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.