La Comissió de la Dignitat manté la cautela sobre el retorn a Catalunya dels arxius incautats pel franquisme


  • Comparteix:

Antoni Strubell diu que la data del Consell de Ministres podria augurar 'bones notícies' per Catalunya

Antoni Strubell diu que la data del Consell de Ministres podria augurar 'bones notícies' per Catalunya

La Comissió de la Dignitat veu amb bons ulls, a priori, que el Consell de Ministres estudiï el proper 22 d'abril l'avantprojecte de llei per al retorn a Catalunya dels 'papers de Salamanca'. El portaveu de la Comissió, Antoni Strubell, assegura que la data escollida pot augurar bones notícies per Catalunya, tot i que prefereix mantenir la cautela i reiterar que la devolució dels arxius ha de ser íntegra i 'sense retalls'.

La Comissió de la Dignitat considera positiu, en principi, el fet que el Consell de Ministres estudiï el proper 22 d'abril l'avantprojecte de llei per al retorn a Catalunya dels 'papers de Salamanca'. En aquest sentit, el coordinador de la Comissió, Antoni Strubell, assegura que la data escollida -el dia abans de la Diada de Sant Jordi- podria augurar 'el millor per a Catalunya', és a dir, el retorn íntegre dels papers. L'escoltem.

Antoni Strubell

Esperem que el fet que el Consell de Ministres sigui el 22 d'abril tingui el seu significat i auguri el millor, és a dir, un retorn íntegre dels papers de Salamanca.


No obstant això, Strubell matisa que la Comissió desconeix els detalls de l'avantprojecte de llei i en aquest sentit assegura que només estaran satisfets si es compleix el retorn total dels arxius incautats pel franquisme, sense 'retalls'.

Antoni Strubell

Reiterem, una vegada més, que el retorn dels papers ha de ser complet. No valen retalls, i en aquest sentit, hem de ser cauts fins que no es coneixi quin serà el resultat.


De moment, la Comissió prefereix mantenir la cautela i esperar a conèixer tot l'articulat del text i també el resultat del Consell de Ministres del proper dia 22.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.