Jornada en suport al poble palestí


  • Comparteix:

La Plataforma en Suport del Poble Palestí va organitzar dissabte una jornada de solidaritat, sota el títol 'Aturem el genocidi contra el poble palestí'. Un dinar popular, una projecció documental i una conferència sobre la situació actual de Palestina van centrar els actes de la jornada.

L'objectiu de la jornada era conscienciar la ciutadania sobre la situació d'opressió que viu el poble palestí i reclamar dels representants polítics una postura ferma en contra del genocidi que, segons la Plataforma, està portant a terme el govern d'Ariel Sharon. Un dels membres del col·lectiu, José Fernando Mota, justificava així la utilització del terme genocidi.

José Fernando Mota



La jornada va incloure una xerrada a la Casa de Cultura, a càrrec de Yasmin i Sami abu Mahmud, membres de la comunitat palestina a Catalunya, i Sílvia Asensio, representant de l'ONG RAI i voluntària de l'associació Baldana de Haifa. L'acte va servir per abordar la situació actual de palestina i discutir les possibles solucions del conflicte que passen, en opinió de la Plataforma, per la proclamació d'un Estat palestí viable que tingui continuïtat territorial i control dels recursos naturals. Segons els conferenciants, cal pressionar els governs europeus per tal que adoptin una postura ferma a favor dels palestins. A nivell local, els membres de la Plataforma van criticar l'actitud de l'equip de govern de Sant Cugat, que va rebutjar una moció d'Esquerra Republicana per penjar la bandera palestina al balcó de l'ajuntament. José Fernando Mota.

José Fernando Mota



La Plataforma de Solidaritat amb el Poble Palestí està integrada per l'Agrupament Escolta Berenguer el Gran, el CASC, Esquerra Unida i Alternativa, la Plataforma contra el Feixisme i la Violència, Maulets i la Universitat per la Pau.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.