L'Ajuntament decidirà el futur de Cal Castillo a partir dels informes de la Generalitat i del Parc de Collserola


  • Comparteix:

El consistori ha demanat a Josep Castillo documentació que acrediti la titularitat dels terrenys que ocupa el nucli zoològic

El consistori ha demanat a Josep Castillo documentació que acrediti la titularitat dels terrenys que ocupa el nucli zoològic

L'Ajuntament està a l'espera de rebre els informes de la conselleria de Medi Ambient i del Parc de Collserola per prendre una decisió sobre el futur del nucli zoològic de Cal Castillo, a Sol i Aire. A més, el consistori ha demanat al propietari de les instal·lacions que aporti documentació per demostrar que els terrenys on s'ubica el nucli són de titularitat privada, com manté Josep Castillo, i no de propietat municipal, com mantenia l'Ajuntament.

L'equip de govern vol aclarir així si les activitats que es desenvolupen al nucli zoològic de Cal Castillo encaixen o no dins la regulació urbanística, marcada pel PGM de 1976 i pel Pla Especial del Parc de Collserola. D'aquesta manera, segons ha explicat el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, l'Ajuntament completarà la informació per poder respondre al recurs que va presentar el propietari arran de la denegació, per part de l'Ajuntament, de la llicència d'activitats.

Eduard Pomar

El seu advocat va presentar un recurs i el que fa l'Ajuntament ara és demanar informes a la conselleria de Medi Ambient i al Parc de Collserola per poder contestar el recurs.


La posició de l'Ajuntament es basa en el fet que el nucli zoològic de Cal Castillo ocupa uns terrenys qualificats com a zona forestal, que en principi no poden acollir aquest tipus d'activitat, i s'inclouen dins el Parc de Collserola, fet que limita els seus usos. Eduard Pomar.

Eduard Pomar

Bàsicament és un tema urbanístic. El problema és que la qualificació del terreny és zona forestal, que impedeix la instal·lació d'un nucli zoològic.


Paral·lelament, l'Ajuntament ha demanat al propietari del nucli zoològic que aporti documentació per acreditar que la propietat dels terrenys és privada, i no municipal, com va indicar el consistori.

Recordem que el termini donat per l'Ajuntament per cessar les activitats del nucli zoològic de Cal Castillo va expirar el passat diumenge, tot i que ara el consistori l'ha prorrogat per comprovar si la seva activitat encaixa dins la regulació urbanística. De la seva banda, el propietari de les instal·lacions, Josep Castillo, assegura que en aquest temps ha aplegat unes 3.000 signatures de suport a la continuïtat del nucli zoològic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.