La Fundació Josep Carreras desembarca a la UAB per promoure la donació de medul·la òssia


  • Comparteix:

Els responsables de la campanya remarquen que donar medul·la òssia és relativament senzill i ajudaria a salvar les vides de moltes persones

Els responsables de la campanya remarquen que donar medul·la òssia és relativament senzill i ajudaria a salvar les vides de moltes persones

'Solidaris fins a la medul·la' és el lema de la campanya que està duent a terme la Fundació Josep Carreras a la Universitat Autònoma de Barcelona i que s'allargarà durant tota la setmana. L'objectiu és aconseguir donants de medul·la òssia per salvar la vida, en molts casos, dels malalts de leucèmia; una malaltia que afecta sobretot als nens i que a Catalunya cada any es diagnostica al voltant de 600 i un miler de persones.

Recaptar el màxim de donants de medul·la òssia per ajudar, i en molts casos salvar la vida, de les persones que pateixen leucèmia. Aquest és l'objectiu de la campanya 'Solidaris fins a la medul·la' que està portant a terme la Fundació Josep Carreras a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), i que s'allargarà fins el proper 28 d'abril. A partir de conferències, xerrades, concerts i diferents actes lúdics es pretén informar als joves i a tothom que s'hi apropi de la necessitat d'augmentar el nombre de donants de medul·la òssia i de la importància d'aquest acte.

Així ho assegura Cristina Salvador, cap de premsa de la Fundació Josep Carreras, que ha explicat que a Catalunya es diagnostiquen entre uns 600 i 1.000 casos de leucèmia cada any. Salvador afegeix, a més, que només el 25% dels afectats tenen un familiar donant de medul·la òssia que sigui compatible.

Cristina Salvador

La leucèmia és un càncer que a Catalunya es diagnostica a entre unes 600 i un miler de persones cada any, sobre tot a nens. Només el 25 per cent tenen un familiar donant compatible. Fer-se donant pot salvar una vida.


Per ser donant només es requereix tenir una edat compresa entre els 18 i els 55 anys i no patir cap malaltia greu. De moment, a Catalunya existeixen set mil donants però, segons Salvador, es necessiten molts més ja que el fet de trobar una persona compatible amb l'afectat no sol ser fàcil. Des de la Fundació Josep Carreras remarquen també que la donació de medul·la òssia és un acte molt més senzill del que la gent pensa i que no té res a veure amb la medul·la espinal.

Cristina Salvador

La donació de medul.la òssea no té res a veure amb la medul.la espinal. Es tracta d'extreure les cel.lules mares del flux sanguni normal, fet que no comporta cap risc pel donant.


Aquest dijous s'instal·larà una unitat mòbil al Campus de la UAB per extreure una mostra de sang pels que vulguin ser donants. Així, les dades de la mostra passaran al registre mundial de donants de medul·la òssia, des d'on s'analitza la compatibilitat amb els afectats per aquest càncer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.