La Plataforma de Can Busquets intensificarà les mobilitzacions contra la urbanització d'aquest sector


  • Comparteix:

Un centenar de persones s'han manifestat aquest dilluns a la plaça de l'Ajuntament per protestar contra l'aprovació de la modificació del PGM a La Floresta

Un centenar de persones s'han manifestat aquest dilluns a la plaça de l'Ajuntament per protestar contra l'aprovació de la modificació del PGM a La Floresta

La Plataforma Cívica per a la Defensa de Can Busquets ha anunciat que a partir d'ara intensificarà les mobilitzacions per protestar contra l'aprovació de la modificació del PGM a La Floresta que preveu la urbanització de Can Busquets. Aquest dilluns, coincidint amb la celebració del ple municipal que ha tramitat el projecte, un centenar de persones s'han manifestat a la plaça de Barcelona per criticar la decisió i mostrar el seu malestar amb la postura de CiU i PP.

L'aprovació, amb els vots de CiU i PP, de la modificació del PGM a La Floresta no aturarà les mobilitzacions de la plataforma cívica en defensa de Can Busquets, sinó que les esperonarà. Així ho han anunciat els portaveus d'aquest col·lectiu, que s'han mostrat 'decebuts' per la negativa de CiU a buscar alternatives de consens que resolguin els problemes de La Floresta sense urbanitzar Can Busquets i per la 'nul·la' voluntat del PP d'evitar més agressions a Collserola. A més, el portaveu de la plataforma, Lluís Llerena, ha fet una crida a ERC perquè trenqui el pacte de govern amb CiU per mantenir la coherència envers les expectatives dels seus electors.

Lluís Llerena

Estem decebuts pel poc diàleg i la poca voluntat de buscar alternatives de CiU, el nul interès del PP per Collserola i el trist paper d'ERC. Recomano als republicans que trenquin el pacte, perquè els seus electors volen defensar Collserola.


Els portaveus de la plataforma asseguren que l'aprovació de la modificació del PGM de La Floresta donarà més força a les mobilitzacions de la societat civil. De moment, l'entitat està preparant protestes i manifestacions que tindran lloc cada cap de setmana, i que ja han començat aquesta setmana, amb una marxa lenta en cotxe on van participar una vuitantena de vehicles. Aquest dilluns, coincidint amb el ple, un centenar de persones han fet sonar xiulets i timbals contra la decisió de permetre la construcció de 64 habitatges a Can Busquets, i les protestes continuaran en els propers dies, com explica un dels membres de la plataforma, Sergi Garcia.

Sergi Garcia

El govern municipal es pot trobar amb una sorpresa, pensant que per haver aprovat la modificació del PGM la gent es desmoralitzarà. Tot el contrari, acaben d'encendre una metxa que pot portar repercussions. La gent comença a estar farta dels partits tradicionals.


La manifestació d'aquest dilluns s'ha desenvolupat amb tota normalitat, tret d'un incident aïllat que s'ha produït quan un veí de la plaça i un manifestant s'han enfrontat a causa del soroll que provocava la megafonia d'un dels cotxes de la plataforma.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.