Personalitats religioses de Sant Cugat descarten que Benet XVI sigui un Papa 'continuïsta'


  • Comparteix:

Mossèn Blai Blanquer i el pare Salvat destaquen els seus coneixements de teologia i el seu tarannà més seriós i dur

Mossèn Blai Blanquer i el pare Salvat destaquen els seus coneixements de teologia i el seu tarannà més seriós i dur

Joseph Ratzinger, successor de Joan Pau II, no serà un Papa 'continuïsta'. Això és el que opinen el rector de la Parròquia de Sant Pere d'Octavià, mossèn Blai Blanquer, i el superior del Centre Borja, el pare Ignasi Salvat. Tots dos coincideixen a dir que el Pontificat de Benet XVI estarà marcat pel profund coneixement de la doctrina de Ratzinger i pel seu tarannà dur i seriós, allunyat de la personalitat més extrovertida de Carol Wojtyla.

El rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, mossèn Blai Blanquer, considera que no es pot predir quina serà la línia d'actuació del nou Papa Benet XVI a partir de la missió que Joseph Ratzinger ha desenvolupat durant els últims anys, com a prefecte de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, és a dir, el guardià de la unitat de la fe catòlica al món. Tot i que Ratzinger va ser la mà dreta del Papa Joan Pau II durant el seu llarg Pontificat, mossèn Blai Blanquer creu que Benet XVI tindrà un tarannà molt diferenciat del de Carol Wojtyla.

Mossèn Blai Blanquer

No el veig capaç de ser, pel seu carisma, el rector de tot el món, com era el Papa Joan Pau II. Ell no pot omplir un estadi, perquè no té la gràcia de l'anterior Papa. Ratzinger és un gran teòleg, però no té aquesta capacitat de comunicació.


El rector de la Parròquia de Sant Pere d'Octavià considera que la formació doctrinal i teològica de Ratzinger està plenament reconeguda, i ha afegit que això podrà influir en el seu Pontificat. La renovació de Benet XVI podria passar, segons Blai Blanquer, per un retorn a l'Evangeli i per una major atenció a la Cúria romana i a les esglésies locals.

De la seva banda el superior del Centre Borja, el pare Ignasi Salvat, de la Companyia de Jesús, també creu que el tarannà de Benet XVI serà molt diferent al de Joan Pau II. Pel que fa a la identificació de Ratzinger amb la línia més conservadora de l'Església catòlica, el pare Salvat fa una distinció entre la missió més recent del cardenal i els seus inicis com a estudiós de la teologia.

Pare Ignasi Salvat

Cadascú té la seva personalitat. Ratzinger és un teòleg seriós i això el marcarà. Però la seva 'Introducció a la fe', que tots hem estudiat, era una obra molt valenta i oberta. Després, en el seu últim càrrec, va ser més dur i potser de vegades es va passar.


El pare Salvat considera, d'altra banda, que el fet que Ratzinger hagi escollit el nom de Benet XVI i els seus orígens alemanys demostren un interès particular per consolidar les arrels solidàries i justes d'Europa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.