Coll Favà podria acollir la propera edició de les Barraques de Festa Major


  • Comparteix:

L'Ajuntament manté converses amb les associacions de veïns i la comissió organitzadora

L'Ajuntament manté converses amb les associacions de veïns i la comissió organitzadora

L'Ajuntament està estudiant ubicacions alternatives per treure les Barraques de la Festa Major del seu indret habitual, al Parc de la Pollancreda, i minimitzar així les molèsties als veïns d'aquesta zona. Després que la comissió organitzadora s'hagi negat a traslladar l'activitat fora del nucli urbà, a La Guinardera, ara l'opció que està sobre la taula és que el barri de Coll Favà aculli les Barraques 2005.

Coll Favà podria ser la propera ubicació de les Barraques de Festa Major. Aquesta opció, que encara s'ha de confirmar, serviria per alleugerir les molèsties que provocava aquesta activitat als veïns de l'entorn del Parc de la Pollancreda, i convertiria en itinerant la ubicació d'aquest complex d'oci, que aniria alternant la seva localització.

La comissió de Barraques veuria amb bons ulls, en principi, aquesta solució, després d'haver rebutjat la possibilitat de traslladar l'activitat fora del nucli urbà, a La Guinardera. Tot i així, aquesta decisió implicaria canviar la ubicació de la fira d'atraccions de Festa Major, que s'ubica cada dos anys a Coll Favà gràcies a un acord entre l'Ajuntament i l'associació de veïns d'aquest barri.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha explicat que de moment no hi ha una decisió presa, tot i que ha apuntat que la intenció és que les Barraques alternin la seva ubicació per no perjudicar sempre als mateixos veïns. Tot i així, Recoder ha afegit que els veïns han d'assumir que les festes a l'aire lliure provoquin soroll.

Lluís Recoder

Encara no sabem on farem les Barraques, el que sí sabem és que les farem. Tenim problemes amb els veïns de Torre Blanca, que ens diuen que accepten tenir al seu barri les Barraques però no cada any. S'ha d'entendre que les festes s'han de fer al carrer.


De moment, el consistori continua mantenint converses amb les associacions de veïns afectades i amb la comissió organitzadora per veure si l'opció de Coll Favà és acceptada per tothom. Paral·lelament, s'està estudiant la ubicació de la fira que cada dos anys s'instal·la, també, a Coll Favà. Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Estem parlant amb associacions de veïns i a partir d'aquí prendrem la decisió d'on aniran les Barraques. També va lligat a això on es fa la fira.


De la seva banda, el PSC ha qüestionat la idoneïtat d'ubicar les Barraques d'enguany a Coll Favà ja que, segons ha recordat el regidor Salvador Gausa, l'entorn del CAP de la Mina està considerat com a zona de protecció alta en l'ordenança municipal de soroll.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.