L'Ateneu explica la situació dels immigrants magribins


  • Comparteix:

Anar més enllà de la difícil situació dels immigrants magribins. Aquest va ser l'objectiu de la conferència que va organitzar ahir l'Ateneu Santcugatenc, sota el títol 'Apropem el Marroc'. Una iniciativa que vol informar als santcugatencs de la realitat social d'aquest col·lectiu.

A dia d'avui, Proyecto Local: Organización no Gubernamental para el Desarrollo està treballant en l'enfortiment del teixit empresarial al Marroc, a través de la creació de micro-empreses. L'objectiu de la seva tasca a Sant Cugat es donar a conèixer als ciutadans quins són els autèntics problemes dels magrebins a Espanya i ho han fet a partir de la xerrada "Apropem al Marroc".

Cristina Mateu és membre del Proyecto Local i ens parla dels fonaments d'aquesta conferència:

Cristina Mateu

És veritat que hi ha problemes amb els magrebins, però per a poder solucionar aquesta qüestió cal apropar-s a ells


L'altra ponent que va participar va ser la magribina Salua Lauagí, investigadora del Centre Unesco. Lauagí viu des de fa 7 anys a Catalunya i lamenta la visió negativa que la població té dels magrebins. També considera que iniciatives com "Apropem el Marroc" són molt beneficioses per defensar el respecte per aquest col·lectiu d'immigrants:

Salua Lauagí

Una població està més enllà dels actes de delinqüència, que només serveix per jutjar al conjunt del col.lectiu


Aquest cicle de xerrades continuaran amb una segona fase que portarà el nom de "Apropem Catalunya". Es tracta d'aplicar el mateix procediment, però, en aquesta ocasió, en territoris africans. Les dues iniciatives compten amb el suport de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.