Controlat un brot de tuberculosi en una escola bressol de Sant Cugat, que afecta a 16 nens


  • Comparteix:

El regidor de Sanitat assegura que no hi ha cap risc de contagi i que els 16 nens infectats ja estan rebent el tractament adequat

El regidor de Sanitat assegura que no hi ha cap risc de contagi i que els 16 nens infectats ja estan rebent el tractament adequat

El departament de Salut de la Generalitat ha confirmat que ja són 16 els nens de l'escola bressol La Mainada que han desenvolupat la tuberculosi, i un total de 34 els que han estat infectats per aquest bacil. En aquests moments, 19 nens més estan pendents d'exploracions més específiques que es portaran a terme en els propers dies. La llar d'infants continua oberta amb normalitat i es descarta totalment que hi hagi cap risc de contagi.

El passat 15 d'abril, el departament de Salut de la Generalitat va tenir coneixement d'un cas de tuberculosi pulmonar en una mestra de la llar d'infants La Mainada de la nostra ciutat. Tot seguit, la conselleria va activar el Programa de Prevenció i Control de la Tuberculosi i va iniciar un estudi de contactes per tal de detectar altres possibles casos.

Els resultats provisionals de l'estudi indiquen que un total de 34 nens han estat infectats pel bacil de la tuberculosi, però només 16 dels nens exposats han desenvolupat la malaltia, i ja estan rebent un tractament des de diferents centres hospitalaris. A la resta, se'ls ha prescrit medicació preventiva per evitar que desenvolupin la malaltia. Pel que fa als mestres, 12 dels 19 han estat infectats, però es descarta totalment que hagin desenvolupat la tuberculosi i, per tant, no la poden contagiar. Així ho ha explicat la responsable del servei d'epidemiologia del departament de Salut, Àngela Domínguez.

Àngela Domínguez

Ja s'ha iniciat el tractament, i a la resta dels nens se'ls ha prescrit medicació preventiva. Als adults se'ls ha fet proves i s'ha descartat que cap dels mestres tingui tuberculosi, i ara continua el procés per veure qui necessita tractament proflàctic.


Des de l'Ajuntament de Sant Cugat, de la seva banda, han confirmat que el brot està controlat i que l'escola bressol pot continuar la seva activitat amb tota normalitat, ja que la possibilitat de contagi ja està totalment descartada. Així ho ha dit el regidor de Sanitat, Enric Tomàs.

Enric Tomàs

No cal tancar l'escola. No hi ha cap risc de contagi, està totalment descartat des d'un punt de vista sanitari.


De moment, no se sap com va contraure la tuberculosi la mestra que va iniciar el contagi, tot i que des de Salut afirmen que els estudis segueixen el seu curs. La conselleria subratlla que aquesta malaltia entre els nens no és contagiosa, i per tant, totes les activitats poden seguir sense alteracions. Tots els nens de l'escola als quals no se'ls ha diagnosticat la malaltia estan rebent la medicació preventiva adequada i poden assistir al centre amb normalitat.

Recordem que la tuberculosi és una malaltia infecciosa que té un tractament efectiu que s'ha de seguir de manera estricta i continuada durant un mínim de 6 mesos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.