Els pares i mares de La Mainada confien que les mesures preventives evitin la propagació del brot de tuberculosi


  • Comparteix:

Els pares i mares de l'escola bressol La Mainada s'han mostrat preocupats davant el brot de tuberculosi que ha afectat, de moment, a 16 nens d'aquest centre. No obstant això, molts dels pares asseguren quel'actaució de l'escola ha estat molt correcta i que les mesures preventives que ha engegat el departament de Salut de la Generalitat són satisfactòries i els donen tranquil·litat. Recordem que la tuberculosi no és contagiosa entre els nens i que, per tant, les activitats escolars poden seguir sense restriccions.

Els pares i mares dels nens de l'escola bressol La Mainada s'han mostrat preocupats pel brot de tuberculosi que ha afectat, fins ara, a 16 criatures del centre. Molts d'ells, però, asseguren que ja estan més tranquils per les mesures de prevenció engegades des del departament de Salut de la Generalitat. Escoltem algunes de les seves opinions.

Pares i mares de La Mainada

Tots els pares estem una mica preocupats però el pla de prevenció ens tranquilitza./ Vinc de l'hospital amb el meu fill. Li han fet proves i tot ha sortit bé./ El nen s'haurà de fer proves durant dos mesos per prevenció.


Els nens s'estan sotmetent aquests dies a un seguit de proves mèdiques per comprovar que no han estat infectats, i s'hauran de medicar durant un mínim de sis mesos com a mesura preventiva per evitar que desenvolupin la malaltia. De tota manera, les autoritats sanitàries recorden que els nens, encara que hagin estat exposats al bacil de la tuberculosi, no el poden transmetre entre ells, i per això les activitats escolars poden continuar amb normalitat.

Recordem que el passat 15 d'abril el departament de Salut va tenir coneixement d'un cas de tuberculosi pulmonar que afectava a una mestra de la llar d'infants La Mainada. De seguida es va engegar el Programa de Prevenció i Control de la Tuberculosi, que ha detectat que 34 nens han estat infectats pel bacil de la tuberculosi però que només 16 han desenvolupat la malaltia. Des del departament de Salut s'assegura que el brot ja està controlat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.