Salut diu que els casos de tuberculosi podrien augmentar però recorda que ja no hi ha risc de més contagis


  • Comparteix:

El departament de Salut de la Generalitat reitera que el brot de tuberculosi detectat a l'escola bressol La Mainada està controlat, però no descarta que en els propers dies es detectin més casos entre els 34 nens i nenes que han estat exposats, a mida que es vagin ultimant totes les proves mèdiques, De moment, 16 nens han desenvolupat la malaltia i estan rebent tractament des de diferents centres hospitalaris, mentre que a la resta se'ls ha prescrit medicació preventiva per evitar que la desenvolupin.

El Programa de Prevenció i Control de la Tuberculosi del departament de Salut ha confirmat que dels 34 nens i nenes de la llar d'infants La Mainada que han estat exposats al bacteri, un total de 16 han desenvolupat la malaltia i en aquests moments estan rebent el tractament pertinent des de diferents centres hospitalaris. 19 nens més estan pendents d'exploracions més específiques que es portaran a terme en els propers dies, i que podrien fer créixer la xifra d'afectats per la tuberculosi.

El departament de Salut no ha plantejat en cap moment la necessitat de tancar l'escola bressol, ja que el risc de transmissió de la infecció tuberculosa està totalment descartat. Entre els nens, aquesta malaltia no és contagiosa i, per tant, des de la conselleria confirmen que totes les activitats escolars poden seguir sense alteracions.

Escoltem el director del Programa de Prevenció i Control de la Tuberculosi del departament de Salut, el doctor José Alcaide.

Dr. José Alcaide

La tuberculosi, en nens que s'acaben d'infectar com els de l'escola bressol, no és contagiosa. I en persones infectades però no malaltes, tampoc. L'únic cas adult a l'escola és la mestra, que podrà tornar a la seva activitat d'aquí a poc sense cap risc per ningú.


Tots els nens de l'escola bressol als quals no se'ls ha diagnosticat la malaltia però que poden haver estat exposats al bacil estan rebent, en aquests moments, la medicació preventiva adequada i poden assistir al centre amb tota normalitat.

Pel que fa a l'origen del brot, encara no es coneix com va contraure la tuberculosi la mestra que va originar el contagi. El doctor Alcaide ha explicat que s'ha descartat que l'origen de la infecció pugui estar en l'entorn familiar i professional de la mestra, i ha afegit que en bona part dels casos de tuberculosi, l'origen de la infecció no s'arriba a conèixer mai.

Dr. José Alcaide

La mestra va passar aproximadament un mes amb símptomes que podien relacionar-se amb la tuberculosi, i quan va anar al metge li van diagnosticar ràpidament. En el 40% dels casos de tuberculosi en gent jove, l'origen de la infecció no s'arriba a saber mai.


Recordem que la tuberculosi és una malaltia infecciosa poc freqüent en el nostre entorn, que es contagia per via aèria i que té curació sempre que se segueixi correctament el tractament indicat pel metge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.