Ajuntament i organitzadors acorden ubicar les Barraques al Pont de Can Vernet, a Coll Favà


  • Comparteix:

L'associació de veïns del barri està estudiant la proposta, tot i que ja s'han fet sentir algunes queixes

L'associació de veïns del barri està estudiant la proposta, tot i que ja s'han fet sentir algunes queixes

L'Ajuntament i la comissió de Barraques han arribat a un acord per ubicar aquesta activitat de la Festa Major al barri de Coll Favà, en uns terrenys a tocar de l'avinguda Vullpalleres on es construirà la futura comissaria dels Mossos d'Esquadra. De la seva banda, l'associació de veïns del barri està estudiant encara la proposta, tot i que alguns sectors ja han mostrat el seu malestar davant d'aquesta possibilitat.

La zona del Pont de Can Vernet, un espai proper al CEIP Pins del Vallès, al barri del Coll Favà, acollirà amb tota probabilitat la propera edició de les Barraques de Festa Major. Després de 7 anys instal·lant aquesta activitat al Parc de la Pollancreda, l'Ajuntament ha decidit donar un descans als veïns d'aquesta zona i convertir en rotativa la ubicació de les Barraques. Aquesta opció, que ha estat acceptada per la comissió organitzadora, ha estat traslladada ara a l'associació de veïns de Coll Favà, que l'està acabant d'analitzar.

La tinent d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, considera que aquesta és una solució equilibrada entre els interessos dels veïns de Coll Favà, que només tindrien les Barraques al costat de casa seva aquest any, i les demandes de la comissió organitzadora, que havia rebutjat la possibilitat d'ubicar aquesta activitat fora del nucli urbà.

Àngels Solé

No podem tenir en compte només les demandes dels veïns, també hem d'atendre el que volen els joves. Hem d'intentar generar un equilibri entre les dues parts, i crec que les Barraques tenen un format molt correcte que pot ser acceptat pels veïns.


Solé ha recordat que, ja l'any passat, les Barraques van tornar al seu format original i van controlar de forma efectiva les molèsties als veïns provocades pel soroll i van garantir la seguretat i la salubritat. Per això, la tinent d'alcalde de Cultura espera que l'associació de veïns de Coll Favà sigui 'solidària' i accepti que aquest any les Barraques s'instal·lin al seu barri, mentre que, paral·lelament, s'haurà de buscar una ubicació alternativa per a la fira d'atraccions.

De la seva banda, la comissió de Barraques veu amb bons ulls l'opció de Coll Favà, després d'haver rebutjat la proposta d'ubicar aquesta activitat fora del nucli urbà, pels problemes de mobilitat i d'excessiva distància amb la resta d'actes de la Festa Major que comportaria. Escoltem un dels membres de la comissió organitzadora, Lluís Llebot.

Lluís Llebot

Estem d'acord amb la ubicació de les Barraques al Pont de Can Vernet. Des del principi vam dir que no érem immobilistes, sempre i quan els canvis fossin per millorar. La primera opció, fora del nucli urbà, no ens va agradar.


De la seva banda, l'associació de veïns de Coll Favà està acabant de discutir internament la proposta de l'Ajuntament. Alguns veïns, però, ja han mostrat la seva oposició a aquesta opció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.