Mayor Zaragoza defensa la necessitat d'unes Nacions Unides fortes per afrontar els problemes de la humanitat


  • Comparteix:

L'exsecretari general de la Unesco ha protagonitzat l'última conferència de les Aules d'Extensió per a la Gent Gran

L'exsecretari general de la Unesco ha protagonitzat l'última conferència de les Aules d'Extensió per a la Gent Gran

L'exsecretari general de la Unesco, Federico Mayor Zaragoza, ha defensat, durant una conferència de l'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran, la necessitat d'unes Nacions Unides fortes que ajudin a avançar cap a una cultura de la pau i uns valors democràtics sòlids. Prenent les paraules del poeta Miquel Martí i Pol, que escrivia que 'tot és possible i tot està per fer', Mayor Zaragoza ha volgut llençar un missatge esperançat tot i els greus problemes que afronta actualment la humanitat.

En una teatre de la Unió Santcugatenca ple a vessar, l'exsecretari general de la Unesco, el barceloní Federico Mayor Zaragoza, ha defensat la importància d'unes Nacions Unides fortes, amb poder real, per poder fer front als principals problemes que afronta la humanitat com són les desigualtats entre els països, la imperant cultura d'imposició o la vergonya dels paradisos fiscals i tot el que comporten, entre molts d'altres.

Mayor Zaragoza ha destacat l'aprovació de la Declaració Universal dels Drets Humans el 10 de desembre de 1948 com el moment més important dels darrers segles ja que la humanitat es donava una sèrie de valors o punts de referència que permetien fer aquest canvi cap una cultura de la pau, més pròpia d'una òptica femenina d'afrontar els conflictes i deixant enrera la cultura de la violència que encara preval actualment. L'objectiu continua sent, avui, intentar deixar a les generacions futures un món com a mínim igual o millor del que tenim. Escoltem Mayor Zaragoza.

Federico Mayor Zaragoza

Tots plegats, la ONU, els pobles, guiats per aquests valors hem de deixar als nostres fills un món com a mínim igual de bo que el que hem trobat


Per assolir aquest objectiu, Zaragoza creu fonamental l'educació i el diàleg per aconseguir persones educades, amb una actitud permanent de participació ciutadana. Així, es formen les democràcies sòlides, on les persones poden realment incidir d'alguna manera o altra en el governs dels seus països.

Federico Mayor Zaragoza

Crec que quan tinguem una democràcia sòlida, les coses canviaran. Poc a poc, els ciutadans s'estan unint en una xarxa de xarxes perquè algun dia ens escoltin, de moment però ja ens han sentit


Zaragoza ha defensat la necessitat de no restar muts, ni les persones com a ciutadanes, ni les diferents institucions, per poder lluitar amb força contra tot el que perjudiqui el bé comú. En aquest sentit ha volgut destacar el fet que actualment es compta amb els mitjans tecnològics, com els mòbils o internet, entre d'altres, que permeten vehicular el clamor popular i fer sentir la veu de la societat.

L'exsecretari general no ha volgut acabar l'acte sense dir que que res és impossible, que hi ha situacions que encara que sembli impossible es poden canviar i que encara 'no és massa tard per fer un nou món entre tots'.

L'acte, englobat dins el cicle de conferències que organitza l'Aula d'Extensió Universitària per a la gent gran, ha comptat amb la presència de l'alcalde Lluís Recoder, el president de l'Aula, Antoni Monerris, i el president d'Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat, Llorenç Batchellí, que han presidit l'acte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.