La societat civil santcugatenca demana espais de trobada intercultural


  • Comparteix:

Les propostes sorgides del taller serviran per definir les futures polítiques d'acollida i integració dels nouvinguts

Les propostes sorgides del taller serviran per definir les futures polítiques d'acollida i integració dels nouvinguts

Crear espais de trobada intercultural per facilitar el procés d'acollida de les persones immigrades i fomentar programes de diversitat en el lleure. Aquests són els principals objectius que s'han extret del Taller de Propostes per a una Nova Ciutadania organitzat per l'Àrea de Polítiques Socials en col·laboració amb l'empresa Desenvolupament Comunitari, i que serviran de base a l'equip de govern per definir les futures polítiques de gestió de la diversitat.

El taller, que es va realitzar a mitjans del mes de març a la Casa de Cultura, va comptar amb la participació de representants d'entitats santcugatenques, grups polítics, professionals de la diversitat i ciutadans a títol individual. Les conclusions que s'han extret, resumides per l'empresa Desenvolupament Comunitari en forma de document de propostes, estableixen que els santcugatencs volen una ciutat 'solidària, acollidora, cohesionada socialment' i on la diversitat i la integració de les persones immigrades siguin les prioritats.

Per assolir aquests objectius, es proposen accions que promoguin espais de trobada i relació intercultural per tal de facilitar el procés d'acollida de les persones immigrades. Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon.

Toni Ramon

La base social de Sant Cugat ha proposat la promoció d'espais de trobada i interculturalitat per facilitar l'acollida de les persones immigrades. També s'ha proposat crear programes de garantia social.


Per fomentar la integració dels nouvinguts i la interculturalitat, també s'ha proposat continuar potenciant programes com el de 'Diversitat i Lleure', que des del mes de setembre pretén integrar als nens i nenes immigrants als esplais i agrupaments escoltes de la ciutat, per tal d'afavorir el coneixement mutu i l'experiència de la interculturalitat.

A partir d'aquestes propostes, una comissió tècnica s'encarregarà de definir i pressupostar els diferents programes d'actuació, i l'equip de govern decidirà com es prioritzaran i s'aniran aplicant. Toni Ramon.

Toni Ramon

A partir d'aquests objectius, es crearà una comissió tècnica que posarà noms i cognoms a cada programa i presentarà els pressupostos. Després, com a equip de govern, haurem de decidir què prioritzem.


Una altra de les propostes que s'han extret d'aquest procés participatiu és la necessitat de donar a conèixer el treball que es fa, tant des de l'administració com de les entitats, per afavorir la integració dels nouvinguts al nostre municipi. En aquest sentit, s'ha plantejat continuar fomentant la Taula per a la Immigració, que és l'espai de trobada i coordinació de tots els agents que intervenen en el procés d'acollida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.