Alumnes del Gerbert d'Orlach celebren amb l'alcalde el premi del concurs de contes Pilarín Bayés


  • Comparteix:

L'alcalde ha recordat als nens i nenes la importància dels llibres i de la lectura

L'alcalde ha recordat als nens i nenes la importància dels llibres i de la lectura

'Aprendre a estimar els llibres i la lectura', aquest és el missatge que ha volgut donar l'alcalde, Lluís Recoder, als nens i nenes de primer B del CEIP Gerbert d'Orlach, que han estat uns dels guanyadors del Premi Pilarín Bayés de contes d'aquest any. Envoltats de les seves famílies, els nens i nenes han estat rebuts a la sala de plens de l'Ajuntament, on han gaudit de la presència, no només de l'alcalde, sinó de la mateixa il·lustradora.

La sala de plens de l'Ajuntament s'ha omplert de gom a gom, aquest divendres, amb motiu de la recepció oficial que l'alcalde i la tinent d'alcalde de Cultura han ofert als alumnes de primer B de l'escola Gerbert d'Orlach.

D'aquesta manera, Lluís Recoder ha volgut felicitar els alumnes per haver guanyat un dels premis Pilarín Bayés de contes d'aquest 2005, amb el relat 'El drac de la biblioteca' que han escrit entre tots els nens i nenes. L'alcalde ha aprofitat l'oportunitat per recordar als infants la importància de la lectura, especialment en aquest any del Llibre i la Lectura.

Lluís Recoder

Llegir és molt important, perquè ens els llibre shi ha tot el que sabem els homes, i és una manera de passar-ho bé, de no estar mai sols, d'aprendre i de disfrutar.


En el mateix sentit s'ha expressat la directora de l'escola, Anna Fitó, que ha explicat que estan celebrant aquest any llegint i escrivint molt, i que aquest concurs ha estat una bona oportunitat de motiva els més petits a escriure una cosa molt concreta. De la seva banda, la il·lustradora que dóna nom al premi, Pilarín Bayés, ha deixat bocabadat el públic amb un parell de dibuixos espontanis i ha celebrat que el conte guanyador plantegi una història on la força de les paraules s'imposa per sobre de tot.

Pilarín Bayés

Està vist que les batalles més bones no es guanyen amb les espases, sinó que es guanyen amb una pluma, com heu fet vosaltres.


Els vertaders protagonistes de l'acte han estat però els nens i nenes de primer B del Gerbert d'Orlach, que enmig de rialles i alguns moments de vergonya, han explicat com han escrit el conte, n'han regalat un exemplar a l'alcalde i no s'han deixat perdre l'oportunitat de llegir-lo en veu alta als assistents.

Marc

Aleshores va ser quan el drac va riure i un nen va proposar explicar-li contes, i des d'aquell dia, tots els nens baixaven feliços per explicar-li contes al drac.


El proper dia 26, els alumnes d'aquesta classe podran veure ja el seu conte editat per Mediterrània i amb les il·lustracions de Pilarín Bayés. L'acte d'entrega de premis es farà al Palau de la Música.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.