Neixen els Amics d'Europa a Sant Cugat amb l'objectiu de facilitar la integració als nouvinguts


  • Comparteix:

L'entitat s'ha gestat a partir de les trobades amb motiu de la celebració del Dia d'Europa

L'entitat s'ha gestat a partir de les trobades amb motiu de la celebració del Dia d'Europa

Amb l'objectiu de crear un fòrum de comunicació i ajudar a la integració i millora de la qualitat de vida dels ciutadans, s'ha presentat l'associació 'Amics d'Europa a Sant Cugat' que integra santcugatencs originaris dels diferents estats membres de la Unió Europea. Tant des de l'entitat com des de l'Ajuntament han coincidit a destacar l'enriquiment mutu que representarà l'intercanvi d'idees, pràctiques i experiències.

La nova associació 'Amics d'Europa a Sant Cugat' neix amb l'objectiu de facilitar als nouvinguts la integració a la ciutat i ajudar-los a resoldre tràmits tan necessaris com arreglar els papers per obtenir la targeta de resident, aconseguir la targeta sanitària o trobar una escola per els infants, entre d'altres.

Des d'aquesta entitat però, volen anar més enllà i aportar també les seves idees i experiències per millorar la qualitat de vida de tots els ciutadans de Sant Cugat. Ho explica el seu president, Mike Costello.

Mike Costello

L'objectiu és crear un fòrum de comunicació per els nouvinguts i que alhora serveixi d'intercanvi d'idees amb tots els ciutadans, que serveixi per millorar la nostra qualitat de vida


En aquest mateix sentit s'ha expressat la regidora de Comunicació i Acció Cívica, Marta Subirà, qui ha valorat molt positivament aquesta nova associació, gestada en anteriors trobades del Dia d'Europa. Segons Subirà, aquests nous santcugatencs poden aportar moltes coses a Sant Cugat perquè poden traslladar aquí pràctiques i costums que ja segueixen amb èxit als seus països d'origen.

Marta Subirà

Considerem que poden aportar moltes coses i poden ser uns bons propulsors de certes pràctiques com l'ús de la bicicleta ja que és molt habitual als seus països d'origen


La nova entitat, que s'ha presentat a la Sala del Tapís del Museu de Sant Cugat, compta amb prop de 80 europeus i entre els seus projectes més immediats, té previst presentar en breu una pàgina web. El col·lectiu es reuneix cada primer dijous de cada mes, i totes aquelles persones interessades en conèixer qui són i què fan els Amics d'Europa, poden adreçar un mail a amicsdeuropaasantcugat@yahoo.es



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.