Els veïns de Can Borrull rebutgen l'ampliació de la depuradora i en demanen una de nova


  • Comparteix:

El tinent d'alcalde de Medi Ambient confirma que la solució és construir una depuradora nova entre Can Borrull i La Floresta

El tinent d'alcalde de Medi Ambient confirma que la solució és construir una depuradora nova entre Can Borrull i La Floresta

L'Associació de Veïns de Can Borrull, a Les Planes, rebutja la proposta de l'Ajuntament d'ampliar amb un segon mòdul l'actual depuradora del barri per tal d'augmentar la seva capacitat. Els veïns reclamen que se'n construeixi una de nova a l'extrem de Can Borrull, a tocar de La Floresta, per resoldre el problema de les vivendes que fins ara aboquen les aigües negres directament a la riera. De la seva banda, el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha donat suport a aquesta opció i ha explicat que la demanda ja s'ha traslladat a l'Àrea de Territori.

Tant els veïns de Can Borrull com els tècnics municipals estan d'acord en què l'actual depuradora de Can Borrull és insuficient per donar servei a la població de Les Planes. Les discrepàncies arriben, però, a l'hora de descriure la millor solució per acabar amb la brutícia i les males olors de la riera en aquest sector.

El tinent d'alcalde de Serveis Territorials, Joan Recasens, va explicar fa unes setmanes que la proposta de l'Ajuntament consistia en construir un segon mòdul al costat de l'actual depuradora, per tal de doblar-ne la capacitat. Una proposta que l'associació de veïns de Can Borrull rebutja frontalment, ja que, segons diuen, solucionaria els problemes de la part alta de Les Planes, però no els del tram final de la riera, on una vintena d'habitatges aboquen les aigües brutes directament a la llera. Així ho ha dit la vocal de l'associació Purificación Moreno.

Purificación Moreno

No és una depuradora nova, és l'ampliació de l'actual, que reduiria la contaminació de la riera a Can Flor, però mai podrà recollir les aigües negres de Can Borrull, que es continuaran abocant forçosament a la riera.


En concret, la proposta de l'associació de veïns és construir una depuradora nova entre Can Borrull i La Floresta, per tal que les aigües negres d'aquest barri també puguin ser recollides i depurades.

En el mateix sentit s'ha expressat el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, que tot i que ha recordat que la construcció de la nova depuradora no és competència de la seva àrea, ha descartat l'opció de doblar la capacitat de l'actual equipament.

Eduard Pomar

Per l'Àrea de Medi Ambient, doblar la capacitat de l'actual depuradora no solventa el problema, només una part. La solució és fer una nova depuradora al final de Can Borrull. Ho hem exposat a l'Àrea de Territori.


Les representants del PSC i ICV al consell de districte de Les Planes, Neus Sotomayor i Àssun Reyes, també han apostat per aquesta opció, i han reiterat la necessitat d'acabar amb la degradació que presenta la riera en aquest tram.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.