L'Ajuntament lliura prop de 1.300 certificats d'empadronament per al procés de normalització


  • Comparteix:

La majoria de les sol·licituds corresponien a treballadores del sector domèstic

La majoria de les sol·licituds corresponien a treballadores del sector domèstic

L'Ajuntament ha lliurat un total de 1.294 certificats d'empadronament en el procés de normalització de treballadors estrangers que va finalitzar el passat 7 de maig. D'aquests certificats, 41 han estat concedits atenent-se a l'empadronament per omissió. El tinent d'alcalde de Polítiques Socials ha assegurat que el procés ha estat àgil ja que el consistori estava preparat, però que el suport de l'Estat per aclarir dubtes i facilitar el procés ha sigut escàs, opinió que també ha compartit el CITE de CC OO. La majoria de certificats lliurats a Sant Cugat s'han donat a dones treballadores en el servei domèstic.

Un total de 1.294 persones immigrades a Sant Cugat han recollit el certificat d'empadronament necessari per al procés de normalització de treballadors estrangers que es va iniciar el 7 de febrer i que es va tancar el passat dissabte. Així ho ha assegurat el tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, que ha afegit que d'aquests certificats, 41 s'han concedit atenent-se a l'empadronament per omissió, quan es el govern de l'Estat va ampliar els requisits per poder aconseguir el padró.

Ramon ha explicat que el procés ha estat àgil, en bona mesura perquè el consistori va preparar amb antel·lació 1.250 certificats abans que l'Oficina d'Atenció Ciutadana obrís les seves portes.

Toni Ramon

El procés a Sant Cugat ha estat àgil i esglaonat. L'ajuntament va preparar 1250 certificats i això ha facilitat molt la feina.


No obstant això, Ramon ha criticat la poca atenció que han rebut els ajuntaments per part del govern de l'Estat, fet que també ha lamentat Núria Alcalà, responsable de la secretaria per a la immigració al Vallès Occidental del CITE de CC OO. Alcalà ha assegurat que la manca d'atenció per part del govern espanyol es va fer notar sobre tot al principi i al final del procés, endarrerint tots els tràmits. L'escoltem.

Núria Alcalá

A nivell general els primers quinze dies van ser una mica desastrosos perquè es va rebre molt poca informació des del govern central. El final del procés ha sigut igual.


Alcalà també ha assenyalat que molts dels certificats d'empadronament que s'han lliurat a Sant Cugat han anat a parar a mans de dones treballadores en el servei domèstic, col.lectiu sobre tot procedent d'Amèrica Llatina.

En quant als expedients presentats al govern espanyol, on es requereix el certificat d'empadronament, Alcalà ha explicat que de moment només s'han pogut obtenir dades a nivell de la província de Barcelona. En total, s'han presentat 101.000 expedients, 5.000 dels quals han estat desestimats.
Ara, segons Toni Ramon, s'haurà d'esperar per veure quants santcugatencs han estat admesos en el procés de normalització i quants han obtingut l'aprovació final.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.