L'Ajuntament presenta diferents mesures per fer front al mosquit tigre


  • Comparteix:

La campanya contempla des de la informació i la prevenció fins a la redacció d'una ordenança municipal, entre d'altres

La campanya contempla des de la informació i la prevenció fins a la redacció d'una ordenança municipal, entre d'altres

L'Ajuntament ha fet pública la campanya d'actuacions per tal de fer front al mosquit tigre i evitar, tan com sigui possible, la seva proliferació. Entre les principals mesures, destaquen una campanya d'informació ciutadana, un inventari i seguiment de les basses i forats d'arbre de la via pública o l'elaboració d'una ordenança municipal. Des del consistori reclamen però una major implicació de la Generalitat per combatre aquest insecte de forma més global.

La campanya presentada pel consistori fa una especial incidència en la informació i prevenció. És per això que s'han editat 10.000 fulletons informatius per part de l'Ajuntament i 35.000 més de la Generalitat amb les principals mesures per evitar la proliferació de l'insecte i per tractar les picades.

També s'ha fet una campanya especial a les escoles així com als tallers mecànics, els gardens i altres sectors que puguin oferir espais idonis per a la proliferació del mosquit, que habita en petits forats o espais arrecerats i amb aigües estancades. Igualment, s'està fent un inventari dels forats dels arbres de la via pública i s'estan revisant les basses que puguin ser problemàtiques.

D'altra banda, l'equip de govern està preparant una ordenança municipal que podria estar enllestida abans de l'estiu i que ha de permetre a l'administració actuar en cas que es detecti alguna incidència greu i el particular implicat no estigui disposat a fer-ho. Segons el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, aquesta mesura està donant bons resultats a les regions que ja fa temps que pateixen la problemàtica del mosquit tigre.

Eduard Pomar

L'objectiu de l'ordenança és, a banda de la informació i sensibilització, que sigui un instrument per actuar en casos concrets en que es detecti una incidència greu però que l'Ajuntament no té competència per actuar.


A nivell de l'àrea de Sanitat, s'està treballant també per presentar una sèrie de recomanacions als professionals sanitaris i als farmacèutics del municipi per tal de tractar les picades. Un altre objectiu és poder recollir tota la informació disponible que puguin facilitar els CAPs i les farmàcies i que pugui ajudar tant a detectar les zones més problemàtiques com a fer una valoració i seguiment del problema. Ho ha explicat el regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs.

Enric Tomàs

Aprofitar tota aquesta informació que arriba per intentar tractar-la i que ens serveixi per tractaments posteriors, ja sigui per detectar sones calentes o, per al final de l'estiu, fer valoracions.


Pel que fa als recursos humans, s'han destinat 3 persones -dos de Medi Ambient i una de Sanitat- que treballaran directament aquest tema, i s'ha donat també la formació necessària al personal d'altres departaments per tal que puguin atendre les consultes dels ciutadans, ja sigui presencial, telefòniques o per correu electrònic.

Des de l'Ajuntament recorden però que, per combatre el mosquit tigre, és imprescindible la col·laboració ciutadana, ja que en molts casos, els focus de reproducció d'aquest insecte poden trobar-se en cases particulars, en coses tan simples com un cendrer o un plat amb aigua per a les plantes.

D'altra banda, també s'està treballant de forma coordinada amb altres municipis afectats, i des de Sant Cugat es reclama una major implicació de la Generalitat, ja que segons Pomar 'no està exercint el lideratge que seria necessari per tractar aquest problema d'una forma global'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.