L'Ajuntament revisarà si s'ha produït una tala no autoritzada d'arbres en una finca de Collserola


  • Comparteix:

El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, diu que hi ha la percepció que la tala de les últimes setmanes supera l'autoritzada

El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, diu que hi ha la percepció que la tala de les últimes setmanes supera l'autoritzada

L'Ajuntament ha encarregat una inspecció per comprovar si l'última tala d'arbres a la finca de Can Vasconcel, a tocar de la carretera de la Rabassada, s'ajusta als permisos atorgats. Aquesta decisió s'ha pres després que el propi tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, hagi afirmat que molt probablement es podrien haver talat més exemplars dels permesos, tot i que això encara està pendent de ser confirmat pels tècnics municipals.

El passat estiu els propietaris de la finca de Can Vasconcel, a tocar de la Rabassada i al bell mig de Collserola, van realitzar una tala controlada d'arbres que va comptar amb la pertinent autorització municipal i amb la supervisió dels tècnics de l'Ajuntament. En aquells moments, la tala estava justificada per reduir la densitat vegetal dels terrenys i minimitzar, així, el risc d'incendis, aprofitant alhora per netejar el sotabosc.

En les últimes setmanes, però, tot sembla indicar que s'ha produït una nova tala d'arbres, més enllà dels exemplars autoritzats inicialment per l'Ajuntament. És per això que el consistori, a través de les àrees de Territori i Medi Ambient, ha encarregat una inspecció per comprovar si aquesta nova tala s'ajusta o no a l'autorització concedida. Aixó ho explica el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

És cert que en les últimes setmanes hem tingut la percepció que la tala realitzada pot ser superior a l'autoritzada. Hem demanat una inspecció als tècnics d'Urbanisme i Medi Ambient per comprovar-ho.


De moment, Medi Ambient no s'ha pronunciat encara sobre la legalitat d'aquesta nova tala, a l'espera que els tècnics contrastin el nombre d'arbres serrats amb l'autorització de què disposen els propietaris de la parcel·la. Si es verifica que la tala ha estat excessiva, s'obrirà un expedient i s'obligarà als propietaris a restituir els exemplars eliminats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.