Maulets celebrarà els seus 10 anys a Sant Cugat amb xerrades, concerts i accions al carrer


  • Comparteix:

L'organització juvenil valora positivament la seva trajectòria i diu que ha obert l'espai polític del jovent independentista a la ciutat

L'organització juvenil valora positivament la seva trajectòria i diu que ha obert l'espai polític del jovent independentista a la ciutat

Maulets de Sant Cugat celebrarà els seus 10 anys d'existència a la ciutat amb un ampli programa d'activitats que se centrarà en repassar les principals mobilitzacions en què ha intervingut el col·lectiu juvenil durant aquest temps. Des de l'organització independentista han fet una valoració molt positiva d'aquesta etapa, que els ha permès ampliar l'espai de l'esquerra independentista a Sant Cugat, i han afegit que ara estan preparant el relleu generacional per garantir la continuitat de l'organització.

L'assemblea local de Maulets es va constituir el mes de març del 1995, quan a Sant Cugat no existia cap altre col·lectiu organitzat que agrupés el jovent de l'esquerra independentista. Durant els últims 10 anys, Maulets ha treballat per mobilitzar els joves santcugatencs al voltant de les seves idees i, segons un dels membres de l'assemblea local, Aniol Pros, el resultat ha estat molt satisfactori ja que ha permès ampliar aquest espai polític a Sant Cugat.

Aniol Pros

Fem una lectura molt positiva, hem fet una feina important que s'ha vist reflectida al poble. Quan vam començar érem l'única força organitzada de l'esquerra independentista i això ha donat els seus fruits.


En aquest sentit, des de Maulets recorden que l'organització juvenil ha col·laborat amb l'aparició d'altres col·lectius, com la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL), i en la creació de nous espais de trobada, com el Casal Popular La Guitza.

Per repassar aquests 10 anys de trajectòria, Maulets de Sant Cugat ha preparat diversos actes que començaran el 3 de juny amb una xerrada a l'Ateneu que farà un repàs per les principals lluites socials en què ha participat l'organització, a nivell local, en aquesta dècada. En el marc de la Festa Major, a més, Maulets organitzarà un cercataques reivindicatiu i una acció al carrer, encara per concretar. Tot plegat amb l'objectiu de mantenir la presència al carrer com un dels eixos principals de l'acció de Maulets, com explica Aniol Pros.

Aniol Pros

Maulets sempre s'ha caracteritzat, a part de fer formació i mobilitzar el jovent, per la voluntat d'estar presents al carrer. És un dels eixos que ens defineixen.


Els actes de celebració dels 10 anys de Maulets a Sant Cugat continuaran després de les vacances d'estiu, amb una xerrada que pretén aplegar representants de diferents col·lectius juvenils independentistes d'Europa, i amb un concert amb grups de primera fila.

Paral·lelament, l'assemblea de Maulets està recopilant material per organitzar a l'Ateneu una exposició retrospectiva on es podran veure fotografies, cartells i manifestos d'aquests últims 10 anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.