L'Aula d'Extensió Universitària fa avui la cloenda del curs amb una actuació de la concertista Maria Lluïsa Cantos


  • Comparteix:

La concertista Maria Lluïsa Cantos és la convidada de l'última conferència d'aquest curs de l'Aula d'Extensió Universitària per a la gent gran de Sant Cugat que se celebra avui. Aquest acte de cloenda té un caire molt especial ja que la conferència anirà acompanyada d'una actuació a càrrec de la reconeguda concertista. L'esdeveniment, que es fa al Teatre Auditori al punt de les set de la tarda, està obert a tot tipus de públic.

Un any més l'Aula d'Extensió Universitària per a la gent gran de Sant Cugat organitza un acte cloenda del curs molt especial. Enguany la convidada que s'ha escollit és la concertista Maria Lluïsa Cantos, que no només realitzarà una conferència sobre la rellevància del piano en la història de la música, sinó que també farà un concert amb peces d'Albéniz, Ravel i Granados.

La concertista i presidenta de la Fundació Música Espanyola a Suïssa s'ha mostrat molt entusiasmada per la invitació de l'Aula d'extensió Universitària per a la gent gran de Sant Cugat. Segons Cantos és una 'oportunitat d'escoltar música' ja que considera que els ciutadans no som conscients del 'tresor' que tenim en la cultura. Així ho ha explicat al magazín 'Barra Lliure' d'aquesta emissora.

Maria Lluïsa Cantos

Sempre penso que no som lo suficientment conscients del tresor que tenim amb la nostra música i la nostra cultura. Tots hauríem de ser més conscients del que tenim i estimar una mica més el nostre patrimoni.


De la seva banda, el president de l'Aula d'Extensió Universitària per a la gent gran de Sant Cugat, Antoni Monerris, ha valorat molt positivament aquest curs 'per la quantitat i la qualitat dels conferenciants'. Monerris ha explicat que l'acte de cloenda del curs està obert a tothom i que per això es farà al Teatre Auditori. Monerris ha destacat, a més, que la 'conferència-recital' és un fet únic, i que és per això que ho obren a tots els ciutadans interessats.

Antoni Monerris

Aquesta conferència és un fet únic i la volem fer no només pels socis sinó pels socis sinó per tots els ciutadans. Significa que la gent no només gaudirà del concert sinó que podrà conèixer l'ambient que es respira.


L'acte de cloenda està dividit en tres parts. La primera part servirà per parlar de l'escola pianística del barroc català i s'interpretaran peces de Josep Gallés i Antoni Soler. La segona part tractarà del piano en els segles XIX i XX i l'artista convidada tocarà temes d'Isaac Albéniz i Enric Granados. I l'última part tractarà sobre el tema de la seducció hispànica en els compositors universals i ho farà tocant temes de Claude Debussy i Maurice Ravel.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.