Col·lectius locals com la FANOC donen suport a la manifestació en contra dels matrimonis homosexuals


  • Comparteix:

La Federació d'Associacions de Famílies Nombroses de Catalunya (FANOC), amb una delegació a la nostra ciutat, ha donat suport, aquest diumenge, a la manifestació celebrada a Barcelona en contra de la llei dels matrimonis homosexuals. Des d'aquest col·lectiu s'ha volgut recolzar aquesta iniciativa del Foro Español de la Família per donar un toc d'atenció al govern espanyol i fer-lo reflexionar sobre aquesta nova legislació.

La FANOC, de forma indirecta, és signatària d'aquest 'Pacte per la vida i la dignitat' que ha convocat aquesta manifestació i que forma part del Foro Español de la Família. Així ho ha explicat el delegat de la FANOC a Sant Cugat, Josep Manel Prats, que ha afegit que en el model de família que defensen, que anomenen fonamental, no hi caben les unions de persones del mateix sexe, i menys encara si es planteja la possibilitat de l'adopció.

Segons Prats, el Codi Civil ja regula aquestes unions i els seus drets corresponents, alhora que no entén que el col·lectiu homosexual demani ara el matrimoni quan sempre s'hi ha posicionat, diu Prats, en contra.

Josep Manel Prats

entenem que el dret civil ja regula aquestes unions i no entenem que demanin el matrimoni quan històricament l'han rebutjat


Des de la FANOC han volgut fer una crida a totes aquelles persones sensibilitzades i que considerin incorrecta la política familiar del govern i les ha emplaçat a sumar-se a les manifestacions s'hi comulguen amb els seus postulats. Prats considera que el govern hauria de replantejar-se moltes coses si, com sembla, moltes persones mostren públicament la seva oposició a l'esmentada llei.

Josep Manel Prats

trobar-se un nombre important de persones al carrer el dia 12 a Catalunya i el 18 a escala estatal entenem que hauria de fer reflexionar el govern de forma seriosa, i més pensant que els manifestants només seran la punta de l'iceberg d'un col·lectiu molt més gran


D'altra banda, des de l'Església, la Conferència Episcopal Espanyola ha emès un comunicat que dóna suport a la manifestació de Madrid. A nivell local, el rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, mossèn Blai Blanquer, ha afirmat que des de la diòcesi de Terrassa, a la que pertany Sant Cugat, no s'ha donat cap consigna al respecte, tot i que comulguen amb les idees de la manifestació. Blanquer ha afegit que confia en que aquests actes no encrespin els ànims de partidaris i detractors de la llei.

Recordem que la manifestació d'aquest diumenge als jardinets de Gràcia ha aplegat mig miler de persones en el que ha estat un primer assaig general de la gran mobilització prevista pel proper dissabte dia 18 a Madrid.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.