Dani Freixes reflexiona sobre l'arquitectura contemporània dins el cicle 'Art a Debat 2005' de la Fundació Sant Cugat


  • Comparteix:

'Dissenyar és fer alguna cosa bonica, útil i racional i jo em considero dissenyador'. Amb aquesta declaració d'intencions, l'arquitecte Dani Freixes ha volgut deixar clara la seva posició respecte el que és el seu ofici, un ofici que ha d'estar al servei dels usuaris, per millorar la seva vida. Així s'ha expressat en la penúltima conferència 'Art a Debat' de la Fundació Sant Cugat, que en aquesta ocasió s'ha dedicat a l'arquitectura.

Fugir de l'espectacle i dedicar-se al que la societat necessita és el que hauria de fer l'arquitectura i que malauradament, no es produeix. Així ho ha assegurat l'arquitecte Daniel Freixes en el penúltima conferència de la tercera edició de les jornades de reflexió artística que organitza la Fundació Sant Cugat sota el nom 'Art a Debat 2005: creadors contemporanis'.

Segons Freixes, actualment molts arquitectes busquen més fer 'obres d'art', i no tant cobrir les necessitats de la societat. Freixes ha volgut incidir en aquest aspecte, afirmant que l'arquitectura necessita una tornada al sentit comú, per tal que sigui sensata i sostenible, i més, quan sovint es finança amb diner públic. En aquest sentit ha comparat l'arquitectura-espectacle que suposen molts dels nous museus del món com el Guggenheim, que segons diu ha donat un bon resultat, o l'IVAM de València, on Freixes creu que hi ha massa continent per tant poc contingut d'exposicions.

Dani Freixes

s'est primant l'arquitectura espectacle en el que el propi continent és fa perquè sigui una fita urbana i serveixi com a postal. Pot ser bo com en el cas de Bilbao però també negatiu com en el cas valencià on respon a les necessitats reals


L'arquitecte també ha volgut deixar clar que prefereix no fer un projecte si veu que no es necessari i ha valorat molt positivament la importància de fer una arquitectura que s'adigui a l'entorn on es construeix i roman l'edifici. En aquest sentit, ha elogiat l'Arxiu Nacional de Catalunya, on ha tingut lloc la conferència.

Dani Freixes

És un edifici molt respectable, sobri, ben fet i molt ben posat espaialment. És fruit d'una època de bona arquitectura


La propera conferència del cicle 'Creadors contemporanis' tindrà lloc el proper dilluns 20 de juny i anirà a càrrec del cineasta Joaquim Oristrell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.