Atena, Dones de Sant Cugat subscriu la Carta Mundial de Dones per La Humanitat que arriba a Barcelona el cap de setmana


  • Comparteix:

La Coordinadora de Dones del Vallès, de la qual forma part Atena Dones de Sant Cugat, ha subscrit la Carta Mundial de Dones per la Humanitat que es presentarà aquest cap de setmana a Barcelona, durant la celebració del Fòrum Social de la Mediterrània. Es tracta d'un moviment que a través d'aquesta carta recull totes les inquietuds de les dones a nivell internacional com la tolerància o el respecte els drets i llibertats de la humanitat en general i de les dones en particular.

Aquest cap de setmana Barcelona serà l'escenari del Fòrum Social de la Mediterrània i una parada més del moviment internacional de dones que està portant la Carta Mundial de les Dones per la Humanitat arreu del món per tal de lluitar en contra de l'explotació, l'opressió i intolerància, que segueixen patint sobretot les dones. Atena Dones de Sant Cugat, a través de la Coordinadora de Dones del Vallès Occidental, ja ha subscrit aquesta carta que va néixer en una reunió internacional de dones celebrada el passat 10 de desembre a Ruanda, i que ja ha passat per Brasil, l'Argentina, Bolívia, Xile, Perú, Equador, Colòmbia, Haití, Cuba, Hondures i Marsella.

La presidenta d'Atena, Dones de Sant Cugat, Carme S. Larraburu, ha explicat que des de la seva associació s'han sentit molt vinculades a aquest text que condensa les principals reivindicacions de les dones a escala internacional i que per això l'han subscrit.

Carmen S. Larraburu

És un text que recull totes les inquietuds de les dones a escala internacional com la tolerància o el respecte als drets i les llibertats, sobretot de les dones, perquè la situació és molt desigual


I és que, malgrat els avenços que s'han produït a l'Estat Espanyol des de la fi de la dictadura franquista, Larraburu assegura que encara queda molt per fer especialment pel que fa a la pobresa, lligada massa sovint al perfil d'una dona gran i que viu sola, i a les desigualtats socials. És per això que la presidenta d'Atena creu que és molt important continuar fent aquesta tasca d'informació i conscienciació.

Carmen S. Larraburu

Si els governs s'impliquessin més seria diferent però si ja és difícil a nivell local, més ho és a nivell internacional. Costa però aquí està el repte


En aquest sentit, Larraburu ha tornat a criticar la manca d'un casal per la dona a Sant Cugat, el que per Atena és una absoluta prioritat. Larraburu, ha recordat que molts municipis de l'entorn ja tenen aquest espai per la dona i que no poden esperar més a tenir un lloc on trobar-se i treballar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.