L'ajuntament dóna suport a la igualtat de drets per al col·lectiu homosexual


  • Comparteix:

El plenari municipal ha aprovat una moció per la qual l'ajuntament dóna suport a la igualtat de drets per al col·lectiu homosexual i demana a la societat santcugatenca una actitud contra l'homofòbia. La proposta, presentada per PSC, ERC i ICV-EA, ha rebut el suport de totes les formacions a excepció del PP; que s'ha abstingut.

A instàncies d'una moció de PSC, ERC i ICV-EA, el ple s'ha compromès a "col·laborar a construir un espai social on ningú sigui discriminat en funció de l'orientació sexual". A més, en els acords, es demana a la societat santcugatenca que tingui una "actitud activa" per contribuir a la igualtat social del col·lectiu homosexual.

El regidor republicà, Enric Tomàs, ha remarcat que cal que l'ajuntament tingui un "gest de visibilitat" amb el col·lectiu homosexual per remarcar que han de tenir els mateixos drets que la resta de ciutadans.

Enric Tomàs

Cal que l'ajuntament faci un gest visible per al col·lectiu homosexual


CiU també ha votat a favor de la moció presentada per socialistes, ecosocialistes i republicans. La regidora Marta Subirà ha afirmat que donen suport a la iniciativa, malgrat que hi ha aspectes de la moció amb els quals no estan d'acord.

Marta Subirà

Donem suport a la moció, malgrat que hi ha aspectes que no compartim


De la seva banda, el Partit Popular s'ha abstingut després d'intentar que es votés de forma separada el preàmbul i un dels acords, i la resta d'acords per evitar donar suport l'expressió "plena igualtat de gais lesbianes". La portaveu municipal popular, Berta Rodríguez, ha explicat la posició de la seva formació.

Berta Rodríguez

No volem que a la unió entre homosexuals se l'anomeni matrimoni


El ple de l'ajuntament també s'ha compromès a traslladar l'acord al Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.