Comencen a arribar a Sant Cugat els nens i nenes saharauis que passaran l'estiu a la nostra ciutat


  • Comparteix:

Des d'SCAPS continuen denunciant la situació dels refugiats del Sahara Occidental i reclamen la implicació del govern espanyol per resoldre aquest conflicte

Des d'SCAPS continuen denunciant la situació dels refugiats del Sahara Occidental i reclamen la implicació del govern espanyol per resoldre aquest conflicte

Aquest dissabte han començat a arribar a la nostra ciutat els 12 nens i nenes procedents dels camps de refugiats del Sàhara Occidental i que passaran l'estiu amb diferents famílies santcugatenques. La responsable de l'associació Sant Cugat amb el Poble Saharaui, Neus Bosch, ha destacat que els petits podran gaudir enguany la Festa Major de la nostra ciutat, i ha reiterat la crida al govern espanyol perquè s'impliqui en la resolució del conflicte del Sàhara Occidental.

Els 12 nens i nenes refugiats saharauis arribaran progressivament a Sant Cugat durant aquests dies, i per primera vegada podran gaudir al cent per cent de la Festa Major de la ciutat. Així ho ha assegurat la responsable de l'associació Sant Cugat Amb el Poble Saharaui, Neus Bosch, en declaracions al magazín 'Barra Lliure' d'aquesta emissora.

Neus Bosch

Per primera vegada els nens podran assistir a la festa major de Sant Cugat i aquest fet ens il.lusiona especialment. És una experiència novedosa.


Bosch ha aprofitat per denunciar, una vegada més, la situació que pateix el poble saharaui, recordant que el procés cap a l'autonomia està absolutament paralitzat i que aquest poble continua patint la repressió del govern marroquí. Les forces de Mohamed sisè, assegura Bosch, vulneren la Carta dels Drets Humans amb continues agressions cap als saharauis.

Neus Bosch

Els saharauís fa 30 anys que pateixen una continua repressió i han anat cedint en les seves reclamacions i drets. Però el govern marroquí no accepta cap forma d'independència i autodeterminació d'aquest poble.


Precisament, la situació del poble saharaui i l'esperat referèndum d'autodeterminació han estat un dels temes que s'han posat sobre la taula en el Fòrum Social de la Mediterrània celebrat la setmana passada a Barcelona i que ha comptat amb la participació d'SCAPS. Bosch ha lamentat però que les tres conferències a càrrec de refugiats saharaui s'intentessin boicotejar pel sector marroquí que ha assistit al Fòrum.

Des d'SCAPS han reclamat, una vegada més, la implicació del govern espanyol en la resolució del conflicte saharauí. Recordem que el Sàhara Occidental, territori originari d'aquest poble, va ser colonitzat per Espanya des del 1884 fins al 1975. Va ser aquest any quan l'Estat espanyol va vendre el Sàhara al Marroc i Mauritània, segons l'associació, 'desobeint el mandat de les Nacions Unides'. Amb la invasió d'aquests dos països la població saharaui va fugir del Sàhara Occidental establint-se finalment al sud-oest d'Algèria, alhora que es va crear l'anomenat 'Front Polisari', que lluita per l'autodeterminació d'aquest poble.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.