La Comissió de la Dignitat es felicita pel rebuig, al Congrés, de l'esmena del PP contra el retorn dels 'papers de Salamanca'


  • Comparteix:

La Comissió de la Dignitat s'ha felicitat pel rebuig, al Congrés dels Diputats, de l'esmena a la totalitat presentada pel PP contra el projecte de llei que permetrà retornar la documentació de l'Arxiu de Salamanca a Catalunya. Des de la Comissió han considerat aquest fet com una primera passa que ha de permetre que com a molt tard el setembre s'oficialitzi el retorn amb una votació al ple del Congrés.

L'esmena presentada pel Partit Popular a la totalitat en contra del projecte de llei del Govern espanyol que ha de permetre el retorn dels papers de Salamanca ha estat rebutjat en el ple del Congrés dels Diputats amb 135 vots a favor, 187 en contra i dues abstencions des dels bancs del PP, els dels catalans Alícia Sánchez Camacho i de Jorge Moragas.

Des de la Comissió de la Dignitat, el coordinador Antoni Strubell ha manifestat la seva satisfacció per haver fet aquesta primera passa en la lluita per recuperar la documentació expoliada i ha valorat molt positivament el fet que la resta de grups polítics, a excepció del PP, s'hagi pronunciat a favor d'aquest retorn.

Antoni Strubell

És important que tots els grups hagin votat en contra de l'esmena. Demostra que hem superat el 'moment negre' de la història de l'Estat espanyol que van suposar els 4 anys de majoria absoluta del PP.


Strubell també s'ha mostrat satisfet de les abstencions de Sánchez Camacho i Moragas, dels qui diu que se'ls ha de felicitar per haver actuat en contra de les tesis oficials del seu partit i per haver fet ús de la seva llibertat de consciència.

Strubell ha lamentat però, que s'hagi arrossegat aquest tema des de 1978 i espera que d'aquesta manera es pugui girar full aviat i oblidar, diu Strubell, el malson de veure un poble expoliat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.