Unipau reivindica la no-violència recordant Gandhi i Joan XXIII


  • Comparteix:

La Universitat Internacional de la Pau (Unipau) ha celebrat el dia Internacional de la No-Violència amb un diàleg imaginari i teatralitzat entre el Papa Joan XXIII i Gandhi. Una seixantena de persones han acompanyat l'entitat en aquest acte simbòlic que commemora el 60è aniversari de l'assassinat del pacifista indi i el 50è aniversari de l'entronització del pontífex.

Una vegada més, la Unipau ha sortit el carrer el diumenge més proper al 30 de gener, dia de la mort de Gandhi, per reivindicar la no-violència. L'entitat ho ha fet acompanyada per una seixantena de persones.

El president de la Unipau, Arcadi Oliveres, explica el sentit d'aquest acte simbòlic.

Arcadi Oliveras

La Unipau sempre ha apreciat la linia de la no-violència. Volem commemorar aquesta diada amb un acte participatiu de memòria d'en Gandhi.


L'acte ha consistit en un diàleg entre Gandhi i el Papa Joan XXIII a càrrec d'Àlvar Roda i Joan Berlanga. L'autor de la lectura teatralitzada, Josep Maria Jaumà, dóna més detalls.

Josep Maria Jaumà

Els de la Unipau han pensat d'ajuntar els dos personatges, tot i que no van parlar mai entre ells. En aquesta obreta parlen dels seus ideals.


La lectura teatralitzada ha comptat també amb una audició de jazz a càrrec del contrabaixista Artur Regada i el trompetista Mathew Simon.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.