Els IES veuen llums i ombres en la proposta de reforma del batxilllerat


  • Comparteix:

Els instituts públics de la nostra ciutat debaten aquests dies la proposta de reforma del batxillerat de la Generalitat. El text preveu disminuir les hores dedicades a català i castellà i augmentar les classes de cada modalitat. Els docents santcugatencs veuen bé la redistribució però preveuen dificultats a l'hora d'aplicar alguna de les mesures.

La conselleria d'Educació ha fet arribar en els darrers dies un esborrany del seu projecte de reforma del batxillerat als centres per tal que puguin aportar les seves opinions abans que sigui aprovat. Un dels aspectes més destacats del text és la reducció a dues hores setmanals de Llengua i Literatura Catalana i Castellana en lloc de les tres que es feien fins ara per augmentar el temps que es dedica a les assignatures de cada modalitat.

Els docents santcugatencs veuen amb bons ulls el canvi, com ho ha destacat la directora de l'IES Arnau Cadell, Maria Valls.

Maria Valls

Estan estudiant català i castellà des dels tres anys, si encara no tenen comprensió lectora no haurien de tenir el graduat.


El redactat provisional també inclou la possibilitat que els alumnes passin de primer a segon amb dues assignatures pendents. En aquest sentit, els docents santcugatencs preveuen dificultats a l'hora d'aplicar aquesta mesura.

El director de l'IES Angeleta Ferrer, Joan Artigues, considera que això afectarà el funcionament dels centres.

Joan Artigues

Intueixo dificultats en la possibilitat de fer el batxillerat en tres anys perquè s'hauran de fer els horaris en funció d'aquests alumnes.


Entre les novetats per al proper curs, també s'incorpora l'assignatura obligatòria de ciències per al món contemporani per aportar uns coneixements científics bàsics a tots els estudiants. Pel que fa a l'assignatura de religió, deixaria de ser optativa per impartir-se fora de l'horari escolar.

El redactat també contempla reduir a tres els tipus de batxillerat de manera que els estudiants optarien entre la modalitat d'Arts, la de Ciències i Tecnologia, i la d'Humanitats i Ciències Socials. D'altra banda els alumnes podran optar a més assignatures de modalitat per tal d'orientar més els seus estudis a la univeristat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.