Sant Cugat s'adhereix a un programa per conciliar la vida laboral i familiar


  • Comparteix:

Promoure la conciliació de la vida laboral i la familiar és el principal objectiu de la Xarxa de Ciutats i Pobles pels Nous Usos del Temps, a la qual pertany la nostra ciutat. De moment, són una quinzena de municipis que sota la tutela de la Diputació de Barcelona, treballen per tirar endavant diferents projectes que permetin millorar aquesta relació entre la feina i la família.

La iniciativa, oberta a totes les ciutats que vulguin adherir-se, compta de moment amb el suport d'una quinzena de municipis com Barcelona, L'Hospitalet de Llobregat, Mataró, Molins de Rei, Sabadell o Rubí, que estan tirant endavant diferents projectes destinades a facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar, optimitzar el temps o adequar els horaris dels serveis públics a les necessitats dels ciutadans.

Així ho ha explicat la regidora de Serveis Generals i Igualtat, Marta Subirà, que ha apuntat que un dels temes que es plantegen és el de començar a fer certa pressió i sobretot, una tasca de conscienciació, per tal d'anar adequant els horaris laborals i facilitar així aquesta conciliació.

Marta Subirà

Hi ha el tema de començar a fer una certa conscienciació amb el tema dels horaris laborals. Les administracions som un bon exemple ja que fem un horari intensiu, però en canvi les petites empreses no tenen encara aquests horaris.


Des d'aquesta nova xarxa també s'han apuntat propostes com impulsar els tràmits amb l'administració a través de les noves tecnologies, millorar la mobilitat dins dels municipis i entre els mateixos, obrir esplais de vacances o buscar pràctiques esportives que puguin fer al mateix temps pares i fills, entre d'altres.

Pel que fa a projectes que ja estan en marxa, l'aportació de Sant Cugat passa per dues iniciatives ben diferents: d'una banda el Banc del Temps, i de l'altra la Nit més Jove, Escoltem Marta Subirà.

Marta Subirà

El Banc del Temps, a nivell de ciutats del nostre entorn, és Bastant innovador. També hi ha la Nit més Jove, que també serveix com a referent per anar avançant cap aquest camí.


De moment, la nova Xarxa de Ciutats i Pobles pels Nous Usos del Temps està pendent d'una propera reunió que serveixi per acabar de definir un ple, una comissió de seguiment i una secretaria tècnica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.