Sant Cugat reafirma la col·laboració amb el projecte d'intercanvi de Mestres per Bòsnia


  • Comparteix:

L'Ajuntament tornarà a col·laborar el proper curs amb el 'Pla per un retorn en clau de conciliació', un projecte promogut per l'ONG Mestres per Bòsnia que fomenta l'intercanvi d'experiències entre docents bosnis, serbis i catalans. El CEIP Collserola de la nostra ciutat, que fa uns mesos va acollir un grup de professors de Bòsnia Herzegovina per quarta vegada, ha expressat la seva voluntat de passar el relleu a una altra escola que es vulgui adherir al projecte.

L'objectiu del 'Pla per un retorn en clau de reconciliació' és, segons David Vilalta, membre de l'ONG Mestres per Bòsnia, col·laborar en la reconciliació entre les diferents comunitats de Bòsnia i Herzegovina després de la massacre que es va produir en aquesta regió ara fa 10 anys.

En declaracions al programa 'Barra Lliure' d'aquesta casa, Vilalta ha explicat que l'experiència del CEIP Collserola, adherit al projecte, ha tornat a ser molt gratificant després que fa un mes diversos mestres de diferents regions de la zona es reunissin a l'escola i intercanviessin experiències vitals entre ells i els propis alumnes.

David Vilalta

Per quart any consecutiu l'escola Collserola ha tornat a acollir mestres de diverses regions de Bosnia i Herzegovina. L'experiència ha estat molt gratificant ja que això ajuda a la reconciliació entre poblacions enfrontades.


Vilalta ha explicat també que ara la intenció és que el CEIP Collserola passi el relleu a una altra escola del municipi que vulgui adherir-se al projecte. D'aquesta manera es vol transferir l'experiència a altres centres educatius per tal d'ampliar el seu abast.

En el mateix sentit s'ha expressat el tinent d'alcalde de Polítiques Socials i Joventut, Toni Ramon, que ha reiterat el suport municipal a aquest projecte, que l'any passat ja va rebre una aportació econòmica de 22.000. Ramon ha explicat ha explicat que aquesta iniciativa coincideix amb la voluntat de l'equip de govern de fomentar la cultura de la pau.

Toni Ramon

El nostre suport al projecte queda emmarcat dins la linea de cultura de la pau que porta a terme l'Ajuntament de Sant Cugat. Creiem que és un projecte que ajuda a la zona de Bosnia i a més és enriquidor pels alumnes d'aquí.


El projecte d'intercanvi d'experiències entre mestres també es du a terme a l'àrea de Tutzla i Zvornik, a Bòsnia i Herzegovina , on enguany han participat més de 150 mestres, alguns d'ells procedents de Catalunya. Aquesta trobada, realitzada a principis de juliol, ha servit, segons Vilalta, per estrènyer els llaços entre poblacions distanciades arran de la massacre de Bòsnia i també per donar pas a la constitució de la primera associació de mestres de les dues entitats de Bòsnia, anomenada' Ponts d'Amistat'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.